• by:
  • September 22nd, 2021
  • Category:
Leuven is klaar voor spetterend WK Wielrennen

De voorbije weken werd het elke dag wat meer zichtbaar dat het WK Wielrennen in Leuven neerstrijkt. Nu is het eindelijk zover: vanaf morgen strijdt het wielerpeloton voor de felbegeerde regenboogtrui in de Leuvense straten.

Leuven is er helemaal klaar voor. Het WK Wielrennen is een unieke gebeurtenis die we maar één keer in ons leven zullen meemaken in onze stad

Leuven is klaar voor spetterend WK Wielrennen

De voorbije weken werd het elke dag wat meer zichtbaar dat het WK Wielrennen in Leuven neerstrijkt. Nu is het eindelijk zover: vanaf morgen strijdt het wielerpeloton voor de felbegeerde regenboogtrui in de Leuvense straten. “Leuven is er helemaal klaar voor. Het WK Wielrennen is een unieke gebeurtenis die we maar één keer in ons leven zullen meemaken in onze stad”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

De komende drie dagen worden er vijf wegwedstrijden gereden, waarin de wielerpelotons in totaal 29 keer de lokale ronde in Leuven zullen afleggen. “Onze prachtige stad is het decor van een wereldevent. Heel veel mensen hebben hier lang naar uitgekeken en er is keihard gewerkt om alles in gereedheid te brengen door stadsmedewerkers, politie, de organisatie, alle partners…”, zegt burgemeester Ridouani.

En dan is het eindelijk zover. “De Belgen zijn er klaar voor, en wij ook. Het wordt een spetterend wielerfeest, met duizenden supporters langs het parcours en in de fanzones, ” zegt burgemeester Ridouani. “Laten we er samen iets moois van maken. Sport verbindt en brengt mensen samen. En laat dat nu iets zijn waar we zo goed in zijn in Leuven. En met het startschot in zicht, ben ik weeral zo trots op tot wat onze stad in staat is.”