Onze kandidaten

OKTOBER 2024
GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Onze Leuvense kandidaten

 

Mohamed Ridouani

"Het is een sterk team dat ik kan voorstellen. Al deze mensen engageren zich in volle overtuiging voor Leuven. Het is een ploeg met ervaring, maar we mogen ook een pak nieuwe mensen verwelkomen, in tijden waarin het niet langer vanzelfsprekend is om je politiek te engageren. Het zijn mensen van alle leeftijden en achtergronden, uit verschillende gemeenschappen en deelgemeenten die zich vandaag al inzetten in hun buurt, sportclub of het verenigingsleven. Het zijn straffe mensen met straffe ideeën."

"Met dit sterk en divers team bouwen we samen verder aan de toekomst van onze stad, voor en met iedereen."

Mohamed Ridouani
Kandidaat-burgemeester


Lalynn Wadera

Lalynn Wadera, Kessel-Lo

PLAATS 2

Lalynn Wadera (39) is sinds 2019 onze schepen voor onderwijs, economie, openbaar groen, diversiteit en stadsgebouwen. Heel wat verantwoordelijkheden, waarmee ze de stad elke dag mee vorm geeft. Lalynn is mama van drie jonge zonen (10, 8 en 6 jaar) en getrouwd met Bram. In haar vrije tijd leest Lalynn stapels boeken, loopt ze kilometers door de Leuvense natuur of vind je haar vast terug onder de mensen in de stad.

“Als schepen kan ik me volop focussen op gelijke kansen voor elk kind, wat ik heel erg belangrijk vind. Bij Vooruit Leuven staan we voor een Leuven waar iedereen thuis kan zijn, waar je toekomst telt en niet je afkomst.”

Bert Cornillie

Bert Cornillie, Kessel-Lo

PLAATS 3

Bert Cornillie (48 jaar) is onze schepen van cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren. Hij volgde begin 2023 Denise Vandevoort op, die met pensioen ging. Sinds 2018 is Bert lid van de Leuvense gemeenteraad. Hij is professor Spaanse Taalkunde aan KU Leuven, een fervente langeafstandsloper en bergwandelaar, en een grote natuurliefhebber. Hij woont met zijn vrouw en drie tieners in Kessel-Lo, waar hij sinds vele jaren in de buurtwerking actief is.

Met toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs, cultuur en senioren heb ik erg boeiende bevoegdheden waar ik mij met veel enthousiasme voor inzet. Ik wil ontmoetingen tussen mensen en culturen stimuleren, want zo zorgen we voor een bruisend Leuven waar iedereen zich goed voelt. Daarom wil ik als schepen zo veel mogelijk in gesprek gaan en samen beslissingen nemen. Dat is mijn engagement voor Leuven!”

Bieke Verlinden

Bieke Verlinden, Leuven

PLAATS 4

Bieke Verlinden (40) is onze schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen en voorzitter van Zorg Leuven en Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ze is lijsttrekker voor het Vlaams parlement in onze provincie. Bieke is geboren en getogen in Leuven en woont met haar gezin in de binnenstad. In haar vrije tijd geniet ze van alles wat Leuven te bieden heeft: een wandeling in Abdij van het Park, een toneelvoorstelling in de stadsschouwburg of een koffie in goed gezelschap.

“In Leuven werk ik al verschillende jaren aan daadkrachtig en vernieuwend beleid rond thuis- en ouderenzorg, kinderopvang, armoede, rouw en verlies. Daarnaast zet ik me in voor warme, zorgzame buurten waar verschillende generaties elkaar ontmoeten en waar onze allerkleinste inwoners alle kansen krijgen om te groeien.”

Christophe Stockman

Christophe Stockman, Wilsele

PLAATS 5

Christophe Stockman (48) is onze voorzitter van woonmaatschappij Dijledal. De afgelopen 5 jaar heeft Dijledal voor meer dan 625 nieuwe of gerenoveerde sociale woningen in Leuven gerealiseerd, zoals De Drie Kreeften aan de Vaartkom. Daarnaast is Christophe ook gemeenteraadslid. In zijn job als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het Atheneum De Ring brengt hij jongeren het plezier van meer bewegen en sporten bij. 

“Ook mijn kinderen, tieners ondertussen, zijn zeer sportief. Mijn zoon Lars is een fervente veldrijder en mijn dochter Febe doet aan atletiek bij DCLA. Zelf fiets ik heel graag. Ik ben ervan overtuigd dat beweging de sleutel kan zijn tot gelukkig zijn. Mensen samen en laagdrempelig laten bewegen, zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, een hoger welbevinden, meer verbondenheid en nog zoveel meer.”

Lothe Ramakers

Lothe Ramakers, Leuven

PLAATS 6

Lothe Ramakers (45) is onze fractievoorzitter in de gemeenteraad en sinds 2013 gemeenteraadslid. Ze werkt als beleidsmedewerker gelijke kansen voor de Vlaamse overheid. Lothe is als mama van drie nauw betrokken bij de schoolwerking van haar kinderen in basisschool Sint Norbertus Heverlee, de scoutsgroepen en de Koninklijke Hockey Club Leuven. Daarnaast zet ze zich in voor haar buurt Het Nieuw Kwartier, de Matadiwijk en de Schreursvest. Als grote muziek-en cultuurliefhebber was ze jaren vrijwilliger in Het Depot.

“In Leuven is het fijn wonen en voel je je verbonden met de stad waar er ruimte en aandacht is voor cultuur en ontspanning, ondernemerschap en gelijke kansen in het onderwijs. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om die sfeer te behouden. Of je nu leerling, student, ouder, ondernemer, ... bent, in Leuven voelt iedereen zich thuis.”

Jan Thomas Roefs, Leuven

Jan Thomas Roefs, Leuven

PLAATS 7

Jan Thomas Roefs (22) is geboren en getogen in Leuven. Hij studeert rechten, is mede-oprichter van Affair vzw en initiatiefnemer van Samen Jong Voor Leuven. Daarnaast is hij ook co-voorzitter bij Jongsocialisten Leuven.

“Als 22- jarige Leuvenaar maak ik deel uit van een generatie jongeren die geconfronteerd wordt met heel wat grote en diverse uitdagingen voor de toekomst. Toch geloof ik dat morgen altijd beter kan zijn dan vandaag en dat we deze uitdagingen samen met de Leuvense jeugd  kunnen aanpakken. Ik zie in mijn omgeving heel veel geëngageerde jongeren die net zoals ik actie willen ondernemen. Als iemand die bruggen wil slaan tussen de verschillende generaties, wil ik graag de stem van de Leuvense jongeren verenigen zodat we met alle Leuvenaars samen aan de toekomst van onze stad kunnen werken.”

Sarah Mohamed Khalif, Leuven

Sarah Mohamed Khalif, Leuven

PLAATS 8

Sarah Mohamed Khalif (26) was in 2019 één van de jongste gemeenteraadsleden. Daar zet ze zich in voor de belangen van de jeugd. Samen met Jan Thomas is ze de initiatiefnemer van Samen Jong Voor Leuven, een project om samen met jongeren tot oplossingen te komen rond thema’s zoals veilig uitgaan en klimaat

“Ik ben een Leuvense met Somalische roots. Mijn inzet begint bij mijn familie, in mijn omgeving en in mijn stad. Zo ben ik actief bij Somali Vrouw 1, waarbij we Somalische alleenstaande moeders die nieuw zijn in Leuven wegwijs maken in onze samenleving. Ik zet me in voor een stad waar ongeacht afkomst, huidskleur of naam het mogelijk is om verdraagzaam met elkaar samen te leven.”

Aynur Tasdemir, Kessel-Lo

Aynur Tasdemir, Kessel-Lo

PLAATS 9

Aynur Tasdemir (48) werd in Turks-Koerdistan geboren en woont ondertussen al meer dan 30 jaar in Leuven. Na haar studies aan de sociale hogeschool in Heverlee, startte ze bij vzw Wonen en Werken, een sociaal economiebedrijf dat de meest kwetsbare mensen helpt om aan de slag te gaan. In haar vrije tijd zet ze zich in als tolk voor haar gemeenschap en biedt ze administratieve ondersteuning aan nieuwkomers in Leuven.

“Ik engageer me voor de stad, omdat ik wil bijdragen aan de sterke verbondenheid tussen alle Leuvenaars. Als gevolg van mijn ernstige visuele beperking ervaar ik het leven op een volledig andere manier. Ik droom van een samenleving waarin alle dienstverlening en voorzieningen toegankelijker zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.”

Eddy Timmermans, Heverlee

Eddy Timmermans, Heverlee

PLAATS 10

Eddy Timmermans (64) woont in de Pleinstraat in Heverlee. Hij zet zich als vrijwilliger in om nieuwkomers te leren autorijden en engageert zich voor zijn buurt. Zo werkt hij mee aan het wijkproject rond verzetsstrijdster Hortense Daman en schrijft hij mee aan Straathistories, een erfgoedproject waarbij bewoners zelf de geschiedenis van hun wijk of straat optekenen. 

“Onze stad is een thuis voor iedereen. Leuven is een verbindende en inclusieve stad, met oog en oor voor iedereen, met aandacht voor zowel zij die bovenaan als onderaan de maatschappelijke ladder staan. In die context is Vooruit Leuven de beste keuze voor onze stad en waar ik me voor wil engageren.

Irma De Wolf, Wilsele

Irma De Wolf, Wilsele

PLAATS 11

Irma De Wolf (75) is sinds 2018 gemeenteraadslid. Ze is gepensioneerd en woont al bijna 60 jaar in Wilsele-Putkapel. Tijdens haar actieve loopbaan was ze tewerkgesteld bij Philips Leuven. Tijdens het weekend vind je haar vaak, als trouwe supporter, op de voetbalterreinen van zowel OH Leuven als Olympia Wijgmaal. Daarnaast is ze een enthousiaste fan van de Leuven Bears en woont ze elke wedstrijd van het team bij.

“Ik wil me verder blijven inzetten voor het welzijn van de Leuvense senioren en als trouw Vooruit-lid wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het Leuven van morgen.”

Bart Meulemans, Heverlee

Bart Meulemans, Heverlee

PLAATS 12

Bart Meulemans (41) is leerkracht aan GO! Atheneum De Ring. Hij is lid van de schoolraad en is een van de drijvende krachten achter Talentenjacht, een groots scholenoverkoepelde theatervoorstelling voor en door Leuvense leerlingen met muziek, dans, acrobatie en theater. Daarnaast is hij actief in het Judocentrum Leuven en zet hij zich in voor de wijkwerking Matadi en Freinetschool Appeltuin waar zijn kinderen naar school gaan.

“In Leuven is het aangenaam leven. In de wijken is er ruimte voor zowel de voetganger, de fietser als het spelend kind. Ook voor zij die het minder hebben in Leuven is er veel aandacht. En net voor hen wil ik er zijn, zodat iedereen de weg kan vinden naar de sportclubs, de scholen en het cultureel leven.

Lisa Jiroflée, Leuven

Lisa Jiroflee, Leuven

PLAATS 13

Lisa  Jiroflée (22) is student internationale en vergelijkende politiek. Daarnaast is ze mandataris Stad binnen de overkoepelende studentenvereniging LOKO. Zo vertolkt ze de stem van de studenten aan het stadsbestuur en vertegenwoordigt ze de Leuvense fakbars bij politie en stad.

“Ik woon en studeer al heel mijn leven in Leuven. Leuven is een bruisende stad  met een internationaal karakter en toch heerst er een huiselijk gevoel. Aan dat gevoel van verbondenheid wil ik graag bijdragen voor iedereen die hier woont, werkt of studeert.”

 

Surya Dhakal, Leuven

Surya Dhakal, Leuven

PLAATS 14

Surya Dhakal (57) is sinds 2019 gemeenteraadslid. Hij is werkzaam bij Familiehulp Leuven. In zijn geboorteland Nepal heeft hij rechten gestudeerd in Nepal en werkte Surya als advocaat bij het hooggerechtshof. Hij zet zich in als vrijwilliger in voor Leuven Helpt, het online platform waar inwoners met een hulpvraag verder geholpen worden door andere Leuvenaars.

“Ik geloof in mensen en in samenwerking om onze stad te verbeteren. Ik beloof alvast mijn energie, liefde en kennis voor de Leuvenaars in te zetten.”

Xavier Tielemans, Heverlee

Xavier Tielemans, Heverlee

PLAATS 16

Xavier Tielemans (38) woont in Heverlee en is vader van 2 kinderen. Hij is als commercieel directeur verantwoordelijk voor de verkoop van kazen in de Benelux waarbij er veel aandacht gaat naar duurzame en gezonde voeding voor iedereen. In zijn vrije tijd vind je Xavier regelmatig terug op de Leuvense tennisvelden waar hij deelneemt aan een interclubontmoeting of een tennistoernooi. Tijdens zijn studententijd gaf hij met veel plezier tennisles aan de Leuvense jeugd.

“Als geboren en getogen Leuvenaar ben ik zeer fier op onze stad. Mijn grootvader Franz Tielemans is nog burgemeester van Leuven geweest. Het socialisme zit dus al enkele generaties in onze genen. Voor de huidige en komende generaties wil ik er mee voor zorgen dat Leuven klaar is voor de uitdagingen van morgen en een inclusieve stad blijft waar iedereen zich thuis voelt."

Kim Neven, Kessel-Lo

Kim Neven, Kessel-Lo

PLAATS 17

Kim Neven (49) groeide op in Heverlee en woont samen met haar gezin al meer dan twintig jaar in Boven-Lo. Samen met de Gezinsbond organiseert ze tweedehandsbeurzen in Kessel-Lo. Kim is ook lid van Overleg Buurtcomités Kessel-Lo waar ze zich inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de buurt.

“Ik wil mensen verbinden, dialoog opstarten en buurtparticipatie aanmoedigen zowel bij de buurtbewoners als bij het bestuur. Op die manier kunnen we het gemeenschapsgevoel versterken en elkaar ondersteunen om meer kansen te bieden aan zij die er minder hebben.”

Koen Dorleman, Heverlee

Koen Dorleman, Heverlee

PLAATS 18

Koen Dorleman (31) woont in Heverlee en geeft les aan de leerlingen van GO! Atheneum De Ring. In zijn buurt is hij actief in het ouderforum VSB Sint-Norbertus en organiseert hij samen met de buurtbewoners speelstraten en buurtactiviteiten in Paul van Ostaijenlaan. 

“Ik groeide op in een complexe gezinssituatie. De wijk waarin ik woonde heeft me mee gevormd tot wie ik vandaag ben. Ik snap als geen ander wat het betekent om een sterke buurt te hebben waar je zorg draagt voor elkaar. Ik snap als geen ander wat het betekent om kansen te geven en kansen te grijpen. Als wij ervoor kunnen zorgen dat elke Leuvenaar in zo'n sterke buurt kan wonen, dan kunnen we veel miserie voorkomen.”

 

Natalie Haine, Kessel-Lo

Natalie Haine, Kessel-Lo

PLAATS 19

Natalie Haine (46) is leerkracht in het lager onderwijs in Leefschool De Klare Bron in Heverlee. Daar zet ze zich al 24 jaar in voor kinderen. Zelf is Natalie mama van 2 zonen, een dochter en een pluszoon. Ze is trouwe supporter van Olympia Wijgmaal waar haar jongste zoon meespeelt in de eerste ploeg. Ook is ze present bij alle activiteiten van de scouts Wezenplein in Heverlee, waar haar drie kinderen in de leiding staan of zelf scout zijn geweest.

Elk kind en elke jongere moet zich overal veilig kunnen voelen, zowel thuis, als op school en in het verkeer. Dat geldt ook voor dieren. Dierenwelzijn ligt me nauw aan het hart. Elk dier moet een warme thuis kunnen hebben.

Vincent Laevers, Leuven

Vincent Laevers, Leuven

PLAATS 20

Vincent Laevers (24) is opgegroeid in Wilsele-Putkapel, studeerde in Leuven en is jeugdtrainer bij 15-16-jarigen in voetbalclub Olympia Wijgmaal, waar hij sinds zijn achtste - eerst als speler, daarna als trainer - onafgebroken actief is.

“Leuven is een stad naar mijn hart. De liefde voor de stad waar ik geboren en opgegroeid ben is enorm groot. Vanuit mijn ervaring als voetbaltrainer zie ik dat er nog te veel kansarme kinderen en jongeren de weg niet vinden naar de reguliere jeugd-en sportverenigingen. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om de kansen te creëren voor kinderen en jongeren.”

Jasmien Beckers, Heverlee

Jasmien Beckers, Heverlee

PLAATS 21

Jasmien Beckers (31) is kabinetsmedewerker, bestuurslid van Jongsocialisten nationaal en actief binnen Vooruit Leuven als bestuurslid in de vzw Kinderopvang Leuven en de vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven. Zelf was ze ook jarenlang actief in het jeugdwerk.

“In Leuven wonen er veel jonge mensen alleen. Voor hen wil ik laagdrempelige ontmoetingskansen creëren in de buurt waar ze wonen, zodat ze zich ook hier thuis kunnen voelen. Ook al heb je misschien een grote vriendenkring, soms is het moeilijk om aansluiting te vinden in je eigen buurt. Ik wil dan ook werk maken van warme, zorgzame buurten waar iedereen zich thuis voelt en kan deelnemen aan het sociale leven.”

Mauro Michielsen, Kessel-Lo

Mauro Michielsen, Kessel-Lo

PLAATS 22

Mauro Michielsen (19) is student politieke wetenschappen en columnist bij De Standaard. Hij zat in de Leuvense leerlingenraad PACT3000, werd op zijn zestiende voorzitter van de Scholierenkoepel en zit in het bestuur van fABULEUS, een jongerenproductiehuis voor dans, theater en acrobatie. Mauro is ook kandidaat voor Vooruit bij de Europese verkiezingen van 9 juni.

“Als jongere kun je niet anders dan opkomen voor je idealen. Beslissingen die nu genomen worden, bepalen hoe ons leven er later uit zal zien. Ik wil jongeren een plaats, tijd en ruimte geven om zichzelf te zijn en van zich te laten horen. Van de jeugdbeweging, tot op school, tot in de hoogste rangen van het stadsbestuur. Leuven is dé jongerenstad bij uitstek. En dat jeugdbeleid wil ik nog meer versterken. Investeren in jongeren werkt.”

Anna Roos Brimco Melotte, Kessel-Lo

Anna Roos Brimco Melotte, Leuven

PLAATS 23

Anna Roos Brimco Melotte (18) woont in Leuven. Ze is actief bij BURn Leuven, een organisatie voor jongeren tussen 13 en 25 jaar met diverse achtergronden en een interesse in de nieuwstedelijke kunstvormen zoals breaking, zang en slam poetry. Ze is ook betrokken bij het project Samen Jong Voor Leuven.

"Doordat ik zelf moeilijke jaren op school heb gehad, is het een drijfveer voor mij om andere jongeren te proberen helpen. Als biculturele Koerdisch-Belgische vrouw zijn diversiteit, racisme en gelijke rechten belangrijke thema's voor mij. Ik droom van een Leuven waar iedereen zich goed voelt, zich kan ontplooien en niemand uit de boot valt."

Aram Khachaturyan, Leuven

Aram Khachaturyan, Leuven

PLAATS 24

Aram Khachaturyan (26) is altijd actief geweest binnen het studentenleven, onder meer als mandataris bij LOKO. Tot dit jaar was hij ook mee verantwoordelijk voor de organisatie van de 24 urenloop. 

"Ik vind het belangrijk dat iedereen kan deel uitmaken van onze samenleving en vooruit kan komen op zijn eigen manier. Ik wil helpen om een aantal drempels weg te werken, zoals economische ongelijkheid en armoede op alle niveaus. Alle jongeren moeten de kans krijgen om te studeren wat ze maar willen."

 

Brent Bellefroid, Leuven

Brent Bellefroid, Leuven

PLAATS 25

Brent Bellefroid (23) is student politiek en geschiedenis. Hij engageert zich als studentenvertegenwoordiger en event organisator bij studentenvereniging Politika en is actief bij Jongsocialisten. 

“Ik ben opgegroeid in een hardwerkend gezin. Dankzij mijn moeder die in de zorg werkt, leerde ik al vroeg om voor elkaar te zorgen. In mijn studentenjob als barman kom ik veel in contact met jongeren. Te vaak zie ik dat niet elke jongere de kansen krijgt om verder te groeien terwijl iedereen de kans moet krijgen met het leven te doen wat je wil, waar je ook vandaan komt. Daar wil ik me voor inzetten.”

Abdullah ‘Dimba’ Abdurahman, Leuven

Abdullah ‘Dimba’ Abdurahman, Leuven

PLAATS 27

Abdullah ‘Dimba’ Abdurahman (27) is medewerker 30CC en Tofsport Leuven.  Hij is afkomstig uit Sudan en kwam als vluchteling terecht in Leuven

“Toen ik in Leuven kwam als student, werd ik snel verliefd op deze aangename stad. Door mijn job ben ik veel bezig met cultuur en sport en kom ik in contact met mensen van diverse achtergronden. Ik geloof in gelijkheid, duurzaamheid en inclusiviteit. Bij Vooruit Leuven kan ik mijn bijdrage leveren.”

Henk Mortier, Leuven

Henk Mortier, Leuven

PLAATS 28

Henk Mortier (47) is Leuvenaar in hart en ziel. Hij is grote supporter van OH Leuven en speelde 20 jaar lang bij Rugbyclub Leuven. Vandaag woont hij met zijn nieuw samengesteld gezin met 6 kinderen in de Spaanse Kroon. Hij zet zich in voor zijn buurtcomité in de Ziekelingenstraat. Als directeur van de gevangenis van Haren is Henk te zien in de documentairereeks 'Het Dorp achter de muur' op VRT Max, waarin de opening van de gevangenis in Haren wordt belicht. 

“In mijn job als gevangenisdirecteur pleit ik voor een nieuwe aanpak gericht op humane detentie. We leren gedetineerden opnieuw verantwoordelijkheid opnemen en bieden hen zo reële kansen om terug een waardevolle plek in de maatschappij te vinden. Mijn ervaring met deze herstelgerichte aanpak wil ik mee inzetten voor onze stad.”

Pieter Baeten, Leuven

Pieter Baeten, Leuven

PLAATS 30

Pieter Baeten (33) kwam als student in Leuven terecht, na een jeugd in Genk. Na zijn studies woonde hij op verschillende plaatsen, onder meer in Londen. Uiteindelijk koos hij opnieuw voor Leuven. Hij werkt als informatiebeheerder en archivaris bij het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, en engageert zich in zijn vrije tijd bij de boogschietclub De Herderin Leuven. 

“Leuven is een diverse en aangename stad, maar het kan altijd beter. Ik ijver ervoor dat mensen zich goed kunnen blijven voelen in onze stad. Als alleenstaande vind ik een kwaliteitsvolle wijkwerking zeer belangrijk, om in te spelen op de nood aan een breed aanbod sociale en vrijetijdsactiviteiten.”

Marcia Geerinckx, Kessel-Lo

Marcia Geerinckx, Kessel-Lo

PLAATS 31

Marcia Geerinckx (49) woont in Kessel-Lo en werkt al 30 jaar als opvoedster bij VZW Oostrem, een voorziening voor volwassenen met een beperking. Daar is ze ook syndicaal afgevaardigde. Naast haar dagelijkse werk, speelt ze ook een actieve rol in het organiseren van evenementen die de voorziening ondersteunen.

“Ik hou van Leuven, mijn droom is een veilige omgeving voor onze kinderen, een bruisende stad en een verdraagzame gemeenschap. Ik wil ook bijdragen aan een toegankelijk Leuven voor iedereen, zodat een beperking geen belemmering zal zijn.

Pieter Vandenbroucke, Wilsele

Pieter Vandenbroucke, Wilsele

PLAATS 32

Pieter Vandenbroucke (40) is een geboren en getogen Leuvenaar. Momenteel woont hij met zijn vrouw en kinderen in Wilsele-Dorp, vlakbij de Vijvers van Bellefroid. Pieter werkt als directeur bij Solidaris, de socialistische mutualiteit. 

“Leuven is een geweldige stad om op te groeien en dat wil ik graag voor mijn kinderen. Maar niet alleen voor de mijne: Leuven moet een stad zijn voor alle kinderen.”

Liza Feyaerts, Wijgmaal

Liza Feyaerts, Wijgmaal

PLAATS 33

Liza Feyaerts (53) is geboren in Sint-Petersburg, Rusland. Na haar studies filologie Frans – Duits, kwam ze in België verder studeren. Vandaag woont ze met haar gezin in Wijgmaal. Ze is al meer dan 25 jaar beëdigd vertaler-tolk bij de Rechtbank van Leuven. Daarnaast is ze oprichter en directeur van de Russische school in Leuven waar ze zich inzet rond taalonderwijs en jongeren. Ze houdt van lezen en gaat heel graag naar het theater of een museum.

“Er zijn heel veel buitenlandse studenten en wetenschappers in Leuven. Ik probeer de nieuwkomers te helpen om zich optimaal te integreren in België en het onderwijs toegankelijk en plezant te maken voor iedereen.”

Steven Meynckens, Kessel-Lo

Steven Meynckens, Kessel-Lo

PLAATS 34

Steven Meynckens (36) groeide op in Boven-Lo. Na zijn studie filosofie aan de KU Leuven begon hij zijn carrière bij Solidaris, de socialistische mutualiteiten. Momenteel vervult hij de rol van nationaal diensthoofd binnen deze organisatie. Samen met zijn gezin woont hij in Kessel-Lo.

“Leuven is een warme, bruisende stad waar veel te beleven valt en iedereen z’n ding kan doen. Daar wil ik graag mee aan bouwen.”

Tine Vanbever, Kessel-Lo

Tine Vanbever, Kessel-Lo

PLAATS 35

Tine Vanbever (60) woont in Kessel-Lo, waar ze als medisch pedicure werkt. Voordien was ze schepen voor leefmilieu, cultuur, jeugd en internationale samenwerking in buurgemeente Lubbeek. Eerder werkte ze als kabinetsmedewerker op zowel federaal, Vlaams en provinciaal niveau waar ze de politiek van zeer nabij heeft ervaren.

“Door mijn werk als medisch pedicure kom ik veel in contact met oudere Leuvenaars. Ik ervaar welke behoeften ze hebben en hoe we dat in Leuven nog kunnen verbeteren. En als oma weet ik precies wat ook de kleine snotters allemaal willen beleven.”

William Trappeniers, Leuven

William Trappeniers, Leuven

PLAATS 36

William Trappeniers (44) woont in Leuven en is van opleiding informaticus en systeemanalist. Hij is socialist in hart en nieren en nauw betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten en evenementen van Vooruit Leuven. In zijn vrije tijd is hij graag onder vrienden, doet hij mee aan een quiz of deelt hij zijn kennis met mensen die moeilijk hun weg vinden in de digitale wereld.

“In een stad als Leuven moeten we ons blijven inzetten voor basiszorg, een aangename leefomgeving en betaalbare woningen voor iedereen. Met ruimte voor ieders talent en slimme investeringen bouwen we verder aan een dynamisch Leuven.”

Myriam Welkenhuysen, Leuven

Myriam Welkenhuysen, Leuven

PLAATS 37

Myriam Welkenhuysen (59) woont in de Mussenwijk. Ze is al van jongs af aan actief in de politiek. In haar vrije tijd engageert Myriam zich onder meer voor de buurtwerking De Mussenbuurt en bij Radio Scorpio. Als meehelpende mantelzorger voor haar moeder, was ze lange tijd nauw betrokken bij de activiteiten in WZC De Wingerd. 

“Ik bouw graag mee verder aan een sociaal, dynamisch, divers en leefbaar Leuven met aandacht voor sociale woningen, verborgen eenzaamheid en meer ruimte voor jeugdig experiment.”

Mattias Langens, Leuven

Mattias Langens, Leuven

PLAATS 38

Mattias Langens (39) is penningmeester van Vooruit Leuven. Als horeca-ondernemer en uitbater van Den Brosser en De Farao op de Oude Markt, en Het Kaffaat in Heverlee, wil hij de Leuvense horeca en handel vanuit zijn ervaring ondersteunen.

Ik zet me graag in om mee te werken aan constructieve oplossingen, om er mee voor te zorgen dat Leuven een bruisende, veilige en welvarende stad voor iedereen kan blijven.”

Nancy Hamels, Kessel-Lo

Nancy Hamels, Kessel-Lo

PLAATS 39

Nancy Hamels is actief binnen het onderwijs. Na een loopbaan als kinesitherapeute volgde ze een bijkomende driejarige ervaringsgerichte opvoedkundige studie waarin de leerling centraal staat.

Als gecertificeerd coach wil ik een steun zijn voor jonge adolescenten in secundaire scholen. Ik wil hen een veilige haven bieden waarin talenten zich maximaal kunnen ontplooien. Dit doe ik in het Heilig Hartinstituut Heverlee waar er een speciale plek is ingericht zowel voor leerkrachten als leerlingen, waar welzijn en verbondenheid centraal staan.” 

Khalil Hamid, Leuven

Khalil Hamid, Leuven

PLAATS 40

Khalil Hamid (42) is jeugdwerker en volgt een opleiding master in sociologie aan KU Leuven. Als vrijwilliger bij Home-Start Leuven begeleidt Khalil kinderen uit gezinnen in een kwetsbare situatie naar een vrijetijdsaanbod. Daarnaast is hij ook actief binnen Vooruit Leuven.

“Leuven is een diverse en een open stad waar iedereen zich thuis voelt. Daar wil ik me voor inzetten.”

Dirk Witters, Heverlee

Dirk Witters, Heverlee

PLAATS 42

Dirk Witters (68) is geboren en getogen in Heverlee. Hij werkte tot aan zijn pensioen in de zorgsector en was vakbondsafgevaardigde. Hij is actief in het bestuur van de Concertband Leuven en speelt zelf tenor saxofoon. Als liefhebber van de natuur is hij lid van de Vrienden van Heverlee Bos en Meerdaalwoud en betrokken bij de zelfoogstboerderij van BoerEnCompagnie. Dirk en zijn vrouw zijn sinds 2022 ook opvanggezin voor een Oekraïense vluchtelinge.

“Ik ben altijd al actief geweest in het verenigingsleven, omdat ik overtuigd ben van de waarde hiervan voor de samenleving. Het is de basis voor een gezonde en verdraagzame gemeenschap.”

Emy Tooth, Leuven

Emy Tooth, Leuven

PLAATS 43

Emy Tooth is 67 jaar en verpleegkundige op rust. Wekelijks engageert ze zich als vrijwilliger in woonzorgcentrum Dijlehof.

“Ik hou van mijn stad en wil graag bijdragen aan het welzijn van oud en jong in Leuven. Samen werken we aan het Leuven van morgen.”

 

 

 

Daisy Kaerts, Kessel-Lo

Daisy Kaerts, Kessel-Lo

PLAATS 44

Daisy Kaerts (52) woont samen met haar twee dochters in Kessel-Lo. In haar buurt engageert ze zich mee voor verschillende buurtactiviteiten. Daarnaast is ze bestuurder bij woonmaatschappij Dijledal. Binnen Vooruit Leuven zet Daisy allerhande activiteiten en evenementen mee op touw. Wanneer het kan houdt ze ervan om een concertje mee te pikken of iets te gaan drinken met vrienden op café.

“Leuven staat voor een sociaal en inclusief beleid. Ik engageer me graag om mee te denken en mee te werken aan een warme, sociale en rechtvaardige toekomst voor alle Leuvenaars.”

Hannes De Geest, Kessel-Lo

Hannes De Geest, Kessel-Lo

PLAATS 45

Hannes De Geest (44) is voorzitter van de Leuvense gemeenteraad. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Kessel-Lo en werkt als directeur gemeenschapsvoorzieningen voor de gemeente Anderlecht en is in Leuven actief rond sociale dienstverlening, sociale huisvesting, onderwijs, natuur en klimaat

"Ik zet mijn schouders mee onder de verdere ontwikkeling van Leuven tot een van de meest sociale, zorgzame en groene steden ter wereld, voor en met de Leuvenaars.”

Bruno Tobback, Wijgmaal

Bruno Tobback, Wijgmaal

PLAATS 46

Bruno Tobback (54) woont in Wijgmaal en is sinds 1995 Vlaams parlementslid. Sinds 2019 zetelt hij ook in de Leuvense gemeenteraad. Bij de Europese verkiezingen van 9 juni is Bruno de lijsttrekker voor Vooruit.

“Politiek is de boeiendste job die er is als je het mij vraagt. Ik draai al even mee, maar kan mij telkens weer opwinden over hoe we dagelijks met ons land, onze regio en dus met onze toekomst omgaan.  Een gezond leefmilieu en een gezonde economie moeten meer dan ooit hand in hand gaan. Als politicus kan je het verschil maken voor iedereen. Dat is mijn opzet, elke dag opnieuw.”

Liesbet Stevens, Heverlee

Liesbet Stevens, Heverlee

PLAATS 47

Liesbet Stevens (51) woont in Heverlee en is adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Daarnaast is ze ook docent seksueel strafrecht aan de KU Leuven en zetelt ze in de raad van bestuur van het nieuwe Vlaams Mensenrechteninstituut. Liesbet was eerder al gemeenteraadslid in Leuven, en wil zich nu opnieuw engageren voor Leuven. 

“Mijn hele loopbaan draait rond streven naar een gelijkwaardige samenleving en de bescherming van mensen in een kwetsbare situatie.Die ervaring wil ik inzetten om Leuven nog veiliger te maken, en verder te werken aan een inclusieve stad.”