• by:
  • June 22nd, 2021
  • Category:
Woensdag opent testcentrum voor reizigers aan de Brabanthal

De zomervakantie staat voor de deur, vele mensen staan te popelen om op reis te vertrekken. De vaccinatiecampagne draait op volle toeren, maar niet iedereen zal voor de zomermaanden volledig ingeënt zijn.

Iedereen die op vakantie wil, moet vlot een test kunnen afleggen.

Woensdag opent testcentrum voor reizigers aan de Brabanthal

De zomervakantie staat voor de deur, vele mensen staan te popelen om op reis te vertrekken. De vaccinatiecampagne draait op volle toeren, maar niet iedereen zal voor de zomermaanden volledig ingeënt zijn. In dat geval heb je een recente negatieve PCR-test nodig om naar het buitenland te gaan. “Daarom openen we extra testlocaties, specifiek voor mensen die op vakantie gaan”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Woensdag 23 juni opent een groot testcentrum in een tent op de parking van de Brabanthal. Daarnaast is er een kleinere testlocatie in het centrum voor mensen die niet aan de Brabanthal raken. Vanaf vandaag kunnen mensen uit Leuven en de omliggende gemeenten een afspraak maken via www.leuven.be/testcentra.

“Iedereen die op vakantie wil, moet vlot een test kunnen afleggen. Dankzij de verenigde krachten van alle partners en de vlotte samenwerking hebben we op korte tijd een groot testcentrum aan de Brabanthal kunnen opzetten. Met beide testlocaties samen mikken we op een capaciteit van 3.500 tests op piekdagen. Daarmee kunnen we voldoen aan de vraag, en zo de huisartsen ontlasten”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

UZ Leuven, KU Leuven en de stad hebben de handen in elkaar geslagen om de vakantie-testcentra op te zetten, waar mensen met reisplannen in het vooruitzicht een testafspraak kunnen boeken. Ook mensen die terugkeren uit vakantie en zich moeten laten testen, kunnen er terecht. Daarnaast kan ook wie voor het werk moet reizen zich in de nieuwe teststraten laten testen. Deze partners werken samen met de huisartsenkring en het Medisch Centrum Huisartsen om aan alle testaanvragen te kunnen voldoen.

Praktisch
Vanaf vandaag kunnen inwoners van Leuven, Boortmeerbeek, Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Keerbergen, Tremelo, Kortenberg, Herent, Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek en Lubbeek een afspraak maken voor een test.

Vanaf vandaag kan je een afspraak maken via een online invulformulier, voor een testafname tot en met 30 juni. Op dit moment is het afsprakensysteem van de hogere overheid nog niet klaar. Vanaf 28 juni zal je via dat platform een afspraak voor een testafname vanaf 28 juni kunnen maken. De testcentra zijn elke dag geopend van 8 tot 16 uur. Je kan maximaal tot tien dagen op voorhand een testafspraak maken.

De federale overheid voorziet vanaf 28 juni twee gratis coronatests voor kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar, en volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren. Die kan je vanaf 28 juni aanvragen op www.mijngezondheid.be. Tot 28 juni en in de andere gevallen kost een test 50 euro.

Alle info vind je op www.leuven.be/testcentra.