• by:
  • June 22nd, 2021
  • Category:
Buurtcentra stad Leuven lanceren indrukwekkend zomerprogramma

De Leuvense buurtcentra trappen de zomer af met een indrukwekkend programma van meer dan honderd leuke en coronaveilige activiteiten: de Zomer van Buurtcentra Leuven.

Met dit indrukwekkende zomerprogramma willen de buurtcentra alle buurtbewoners een fijne en rijk gevulde zomer bieden.

Buurtcentra stad Leuven lanceren indrukwekkend zomerprogramma

De Leuvense buurtcentra trappen de zomer af met een indrukwekkend programma van meer dan honderd leuke en coronaveilige activiteiten: de Zomer van Buurtcentra Leuven. Op het programma staan onder andere filmvoorstellingen, uitstapjes naar leuke locaties in Vlaanderen, eetdagen en workshops.

De buurtcentra van de stad Leuven bleven tijdens de coronaperiode klaarstaan voor alle buurtbewoners met vragen, moeilijkheden of ideeën. Natuurlijk konden heel wat activiteiten niet doorgaan zoals gepland. Maar de buurtcentra bleven op een veilige manier ontmoeting tussen de buurtbewoners organiseren en zorgden voor afhaalmaaltijden voor de buurt. Ook in de Kettewerkingen (de kinderwerkingen van Buurtcentra Leuven) konden kinderen uit de buurt terecht om op een coronaveilige manier te genieten van spel, ontspanning en om huiswerk te maken.

“Toch was het voor veel buurtbewoners, die vaak geen eigen tuin of wagen hebben, kleiner of dichter op elkaar wonen, een extra moeilijke periode”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van welzijn en wijkwerking. “Hoewel de buurtwerkers de hele tijd het contact met de buurt onderhielden en er steeds waren voor wie het moeilijk had, heeft de lockdown zwaar gewogen op het mentaal welzijn van iedereen. Weinig ruimte om anderen te ontmoeten, deel te nemen aan het vrijetijdsleven, je uit te leven … Met dit indrukwekkende zomerprogramma willen de buurtcentra alle buurtbewoners een fijne en rijk gevulde zomer bieden. Met heel wat extra aanbod  creëren we nieuwe kansen en ruimte om elkaar te ontmoeten, te genieten van vrije tijd in Leuven en daarbuiten, en deze moeilijke periode samen stilaan achter ons laten.”

De buurtcentra zetten deze zomer extra in op het bereiken, betrekken en empoweren van heel wat kwetsbare Leuvenaars. Dankzij een samenwerking met heel wat partners zoals 30CC, Leuvenement, Iedereen verdient vakantie, de sportdienst … is er een programma op maat uitgewerkt voor elk buurtcentrum. Gisteren werd het een programma, dat meer dan honderd activiteiten telt, gelanceerd. In de loop van de zomer breidt de stad dit nog verder uit.