• by:
  • May 1st, 2021
  • Category:
Stad Leuven vervolledigt wandelpad aan vijvers van Bellefroid

Goed nieuws voor de Leuvense natuurliefhebbers en wandelaars: de stad stelt vanaf nu ook het tweede en laatste stuk van de wandelroute rond de vijvers van Bellefroid in Wilsele open voor het publiek.

Veel inwoners zullen versteld staan van alle pracht dat hier in en langs het water te vinden is

Stad Leuven vervolledigt wandelpad aan vijvers van Bellefroid

Goed nieuws voor de Leuvense natuurliefhebbers en wandelaars: de stad stelt vanaf nu ook het tweede en laatste stuk van de wandelroute rond de vijvers van Bellefroid in Wilsele open voor het publiek. Daardoor is het mogelijk om volledig rond de zuidelijke vijver van het domein te wandelen.

Vorig jaar legde de stad al het eerste stuk van het wandelpad aan, nadat ze de twee vijvers begin 2020 van privé-eigenaren kocht. Tot dan was deze locatie nog relatief onbekend voor veel Leuvenaars. “Nu de volledige route langs de zuidelijke vijver geopend is, hebben Leuvenaars er een echte natuurtroef bij. En dat zo dicht bij de stad. Veel inwoners zullen versteld staan van alle pracht dat hier in en langs het water te vinden is”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera, vult aan: “We willen de fauna en de flora in dit stuk natuur zo goed mogelijk behouden en versterken. En dat zie en voel je als je aan de vijvers komt. Je vindt hier enkel natuurlijke schoonheid en rust.” Vooral de noordelijke vijver heeft een grote natuurwaarde. Daarom blijft die afgesloten voor bezoekers. De stad installeerde wel kijkwanden om de vijver te bewonderen.

De stad legt nu de laatste hand aan de afwerking. Zo komen er nog infoborden en twee totempalen. Begin juni zijn die klaar, en dan huldigt de stad de wandelpaden officieel in. Nieuwsgierigen kunnen al wel gebruik maken van de paden. “We beseffen maar al te goed het belang van rustige en aangename wandelroutes in deze coronatijden. We willen de Leuvenaars niet langer laten wachten op die laatste afwerkingen”, sluit schepen Wadera af.