• by:
  • May 12th, 2021
  • Category:
Leuven Air geeft de zomer kleur

De stad Leuven lanceert met ‘Leuven Air’ haar coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof.

Door samen te werken en te focussen op de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden, kunnen we de Leuvenaars een onvergetelijke zomer in eigen stad aanbieden.

Leuven Air geeft de zomer kleur

De stad Leuven lanceert met ‘Leuven Air’ haar coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof. De Leuvenaars zullen ook deze zomer opnieuw kunnen genieten van een ruim aanbod aan optredens, ditmaal op een bijzondere locatie. De stad richt namelijk een coronaveilig evenementenplein in, net buiten het stadscentrum. Naast Leuven Air vinden er in het centrum en de deelgemeenten heel wat zomerse culturele activiteiten plaats. De Kruidtuin viert haar 200 jaar, de Zomer van Sint-Pieter strijkt neer op verschillende plaatsen, in het stadspark is De Groten Hof opnieuw van de partij en het festival CIRKL sluit de zomer af op het einde van augustus. “We kijken allemaal enorm uit naar een zomer vol ontspanning en beleving", zegt burgemeester Mohamed Ridouani. "Daarom besloten we om net als vorig jaar samen met de culturele en evenementensector de handen in elkaar te slaan en een uitgebreid zomerprogramma uit te werken. Door samen te werken en te focussen op de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden, kunnen we de Leuvenaars een onvergetelijke zomer in eigen stad aanbieden.”

Muzikaal hoeft niemand deze zomer op zijn honger te zitten, want iedere ‘Leivenier’ vindt wel iets naar zijn smaak op Leuven Air. De stad Leuven organiseert dit jaar onder deze noemer van 1 juli tot 14 augustus zeven weekends vol muzikaal vertier op een evenementenplein buiten het stadscentrum. De eerste namen die gedropt worden zijn alvast niet min, met Milow (op 9 juli) en Zwangere Guy (op 14 augustus) zegden alvast twee absolute Belgische toppers toe. De komende weken zullen er nog meer artiesten bekend gemaakt worden. Het is alvast de bedoeling om met een heel brede programmatie uit te pakken. De ticketverkoop gaat van start op woensdag 26 mei om 11 uur. De meeste optredens zullen betalend zijn maar de organisatie mikt op één gratis optreden per week.

“Het was al van in de wintermaanden duidelijk dat het moeilijk ging worden om een editie 2021 van Het Groot Verlof op te zetten”, weet schepen Denise Vandevoort. “Vanuit Leuvenement en de dienst evenementen zijn we op zoek gegaan naar een paar locaties voor een evenementenplein. Op een apart afgesloten plein kunnen we immers perfect controleren hoeveel bezoekers er zijn en alles conform de coronaprotocollen organiseren. Deze piste werd steeds concreter naarmate de zomer naderde. Eén van de centrale pleinen van de stad afsluiten om er dan gecontroleerd een beperkt aantal mensen toe te laten, leek ons echt geen goed idee”. De locatie van Leuven Air op een groot omheind grasveld tegenover Kazerne de Hemptinne in Heverlee is vanuit een logistiek en crowd control standpunt dan ook ideaal. De stad benadrukt dat dit een eenmalig alternatief is voor Het Groot Verlof dat in 2022 weer zal plaatsvinden in het centrum van Leuven.

“Van 1 juli tot 14 augustus zal je op Leuven Air kunnen genieten van optredens van Belgische topartiesten, maar als de omstandigheden het toelaten sluiten we niet uit dat we ook nog een aantal buitenlandse topartiesten naar Leuven halen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Concreet bieden we iedere donderdag, vrijdag en zaterdagavond een concert van topkwaliteit aan. Op deze avonden komt er alvast een buspendel van Leuven station naar de locatie van Leuven Air.”

“Uiteraard staan er nog meer evenementen op stapel in de zomer, met tal van coronaveilige initiatieven in de binnenstad, georganiseerd door de vele cultuur- en vrijetijdsaanbieders die Leuven rijk is. Onze vrijetijdsagenda UiT in Leuven verzamelt het volledige aanbod en presenteert dit zowel online op uitinleuven.be, als in een handige kalender in print die vanaf eind juni verdeeld wordt via het stadsmagazine LVN. Het is nu al duidelijk dat er een ruime keuze zal zijn met voor elke Leuvenaar een antwoord”, besluit schepen Vandevoort.