• by:
  • March 20th, 2024
  • Category:
Stad Leuven maakt Leuvense buurtfeesten extra leuk met muziek, straattheater of andere acts

Stad Leuven geeft buurtenfeesten fikse ondersteuning.

"Buurtcultuur is een echte blijver. We geloven immers sterk in de kracht van kunst en cultuur om mensen te verbinden"

Stad Leuven maakt Leuvense buurtfeesten extra leuk met muziek, straattheater of andere acts

Leuvense buurten die hun buurtfeest wat extra pit willen geven, kunnen terecht bij de stad Leuven voor een fikse ondersteuning. Met ‘Buurtcultuur’ betaalt de stad immers 80% van de gage van de artiest terug. Dit jaar staan er maar liefst 91 acts en een veelvoud aan artiesten te trappelen om er in jouw buurt een leuk feest van te maken.

“Elke Leuvenaar die een straat- of buurtfeest organiseert, kan beroep doen op Buurtcultuur”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “We maken elk jaar opnieuw een mooie selectie muzikanten, artiesten, en animatoren. Ook dit jaar is het enthousiasme groot: voor de Buurtfeesten in 2024 klokken we af op het recordaantal van 91 acts. Je kan kiezen tussen circus, dans, muziek, theater, en workshops. ​ Het volledige overzicht met namen en foto’s vind je op de website van stad Leuven.”

80% korting
“Buurtcultuur is een echte blijver. We geloven immers sterk in de kracht van kunst en cultuur om mensen te verbinden. Vanuit die filosofie stimuleren we cultuur in de buurt. Via de Buurtcultuursubsidie betaalt de stad maar liefst 80% van de gage die de artiest vraagt. En zo wint iedereen: de buurt heeft een extra fijne tijd en meer artiesten krijgen speelkansen in onze stad”, besluit Bert Cornillie.

Subidie aanvragen
Wilt jouw buurt beroep doen op Buurtcultuur? Surf naar www.leuven.be/aanbod-buurtcultuur en vul het aanvraagformulier in. Ben je artiest, muzikant, kunstenaar… en wil je je kandidaat stellen? Dat kan via dezelfde pagina. Een aanvraag indienen kan op elk moment, maar moet tenminste 1 maand voor het buurtfeest gebeuren. Alleen buurtfeesten op het grondgebied van Leuven kunnen beroep doen op de toelage.