• by:
  • November 22nd, 2023
  • Category:
Ik kies voluit voor Leuven

Burgemeester Mohamed Ridouani: "Mijn beslissing is dus duidelijk: ik ga voluit voor Leuven".

Mijn beslissing is duidelijk: ik ga voluit voor Leuven.

Ik kies voluit voor Leuven

Burgemeester Mohamed Ridouani Vooruit Leuven

Beste Leuvenaars

We hebben de voorbije jaren samen veel meegemaakt. Goeie tijden en momenten, maar ook zware en intense periodes. De rode draad doorheen dat alles, hetgeen ons typeert als stadsgemeenschap, is onze zorgzaamheid, veerkracht en daadkracht. En ook de goesting om het leven samen te vieren. Dat maakt me fier, als burgemeester en als mede-Leuvenaar. Fier op mijn stad en op de vele mensen die Leuven maken.

Ik voel dat mijn werk hier nog niet af is. Ik heb nog heel wat plannen en ideeën voor onze stad. Daarom kies ik voor Leuven en ben ik opnieuw kandidaat-burgemeester. En dat wil ik blijven doen op de manier die mij eigen is: door mensen te verbinden en samen te werken, gecombineerd met beleid dat resultaten kan voorleggen.

Er is me door mijn partij gevraagd om bij de volgende verkiezingen de Vlaamse lijst te trekken. En dus in de nationale politiek te stappen. Ik heb daar ernstig over nagedacht. Leuven loslaten kan ik niet. En mandaten combineren wil ik niet. Je kan ze dan maar beiden half goed doen, zo sta ik niet in het leven. Ik ben daar consequent en standvastig in. Voor mij is deze beslissing dan ook een keuze voor rechtlijnige en serieuze politiek, dat is in deze tijden echt nodig.

Ons verhaal in Leuven is niet zonder belang. De samenleving verruwt en we verleren om zorgzaam en oprecht met elkaar om te gaan. We zijn in staat te verbinden met gelijkgestemden, maar bruggen slaan naar anderen met een andere mening of achtergrond lukt alsmaar minder. Daarom is het streven naar inclusie essentieel, hoe moeilijk dat soms ook is. Zodat iedereen meetelt en iets kan betekenen in de omgeving waarin hij of zij leeft. Het is waardevol om genereus en openhartig te proberen samenleven, en zorg te dragen voor de mensen om je heen. Leuven moet op dat vlak een baken blijven.

Mijn beslissing is dus duidelijk: ik ga voluit voor Leuven. Onze stad heeft nog heel wat in haar mars. Uiteraard is een nationaal mandaat belangrijk, maar als ik in mijn hart kijk, dan is er geen twijfel. Ik wil graag opnieuw burgemeester zijn. Van Leuven. Van jullie.