• by:
  • February 19th, 2021
  • Category:
Eerste prikje in vaccinatiecentrum Brabanthal is een feit

De vaccinatiecampagne in het Leuvense vaccinatiecentrum Brabanthal is deze namiddag officieel van start gegaan.

De Brabanthal is klaar om de Leuvenaars vlot en comfortabel in een sfeervolle omgeving te vaccineren

Eerste prikje in vaccinatiecentrum Brabanthal is een feit

De vaccinatiecampagne in het Leuvense vaccinatiecentrum Brabanthal is deze namiddag officieel van start gegaan. “Na enkele intense weken van voorbereiding, zijn we blij dat we eindelijk kunnen beginnen vaccineren. Ik wil dan ook iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze straffe klus tot inrichting van het vaccinatiecentrum te klaren. Dit was enkel mogelijk dankzij een intensieve samenwerking tussen de stad, de Leuvense eerstelijnszone, onze ziekenhuizen en experts. De Brabanthal is klaar om de Leuvenaars vlot en comfortabel in een sfeervolle omgeving te vaccineren”, aldus burgemeester Mohamed Ridouani.

Na een laatste briefing en enkele technische controles was het deze namiddag eindelijk zover. Het allereerste prikje in vaccinatiecentrum Brabanthal is een feit. De eerstelijnszorgverleners zijn de eerste groep die volgens de planning van de federale overheid gevaccineerd worden. Sylvie Loockx (44 jaar) woont in Wilsele en is zorgverlener bij Familiehulp. Zij mocht vandaag mee de spits afbijten. “Of ik bang was van het prikje? Neen, helemaaaal niet’, lacht Sylvie.

Sylvie is vooral heel blij dat ze vandaag haar eerste vaccin kreeg. “Het was een jaar met speciale omstandigheden waarin er op een bijzondere manier hulp verleend werd. Zowel voor onszelf als voor onze cliënten is het een opluchting dat we binnenkort in veiligere omstandigheden kunnen werken”, getuigt ze. Ze blikt ook graag even terug op de afgelopen periode “Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin we moesten werken, ben ik ook heel tevreden met de coördinerende rol die de stad op zich heeft genomen. We werden voldoende geïnformeerd en de stad heeft alles in het werk gesteld om de Leuvense zorgverleners ten volle te ondersteunen. Het voorrangspasje dat zorgverleners tijdens de eerste lockdown kregen om boodschappen te kunnen doen, is daar een erg mooi voorbeeld van”.

Bart Tirez, voorzitter van de Leuvense eerstelijnszone, benadrukt graag de intense samenwerking tussen alle Leuvense partners: “Dankzij de intense samenwerking tussen de verschillende Leuvense partners kunnen we snel schakelen, wat voor de inrichting en coördinatie van het vaccinatiecentrum opnieuw een enorm voordeel is gebleken. Door de krachten te bundelen overwinnen we deze uitzonderlijk moeilijke tijden”. Volgens burgemeester Ridouani is de start van de vaccinatie vandaag dan ook een belangrijk moment voor iedereen. “Na de zorgverleners zal ook de bredere bevolking welkom zijn in de Brabanthal om zich te laten vaccineren. Hiermee krijgen we allemaal opnieuw perspectief. Stap voor stap zullen we het normale leven kunnen hervatten en opnieuw genieten van elkaars gezelschap”, besluit de burgemeester.