• by:
  • November 10th, 2022
  • Category:
Een warm gebaar voor iedereen die wordt gemist

Een kaarsje aansteken: een klein gebaar met een grote impact. “De warme gloed van vele kaarsen samen stelt een krachtig symbool van verbondenheid voor.

Elk kaarsje staat voor een eigen verhaal en herinnering. Samen geven ze lichtpuntjes op deze donkere dagen.

Een warm gebaar voor iedereen die wordt gemist

Een warm gebaar voor iedereen die wordt gemist
“Sure I can leave a light on, let it shine on, leave it till dawn. Sure I can leave a light on, leave a light on for you.” ​ Met deze melodie van Marble Sounds als inspiratie organiseerde de Universitaire Parochie op 30 oktober 2014 voor het eerst een kaarsjesevenement, op de Leuvense Grote Markt. Sindsdien groeide ‘Light a Candle’ uit tot een nieuw ritueel. Je kan dit jaar op donderdag 17 november tussen 18 en 20 uur op verschillende locaties opnieuw een kaarsje aansteken voor wie je mist, samen met anderen die ook iemand moeten missen. ​

Een kaarsje aansteken: een klein gebaar met een grote impact. “De warme gloed van vele kaarsen samen stelt een krachtig symbool van verbondenheid voor. Elk kaarsje staat voor een eigen verhaal en herinnering. Samen geven ze lichtpuntjes op deze donkere dagen”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Door het delen van verdriet en gemis wil stad Leuven troost bieden aan iedereen die iemand mist.”

Iedereen is welkom om een kaarsje te komen aansteken in de Sint-Pieterskerk in Leuven, ​ UZ Leuven - campus Gasthuisberg, UZ Leuven - campus Pellenberg of Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in de Naamsestraat. Er zijn gratis kaarsjes beschikbaar.

‘Light a Candle’ is een onderdeel van het najaarsprogramma rouw en verlies van de stad Leuven en Huis van het Kind Leuven. Ze werken hiervoor samen met de Universitaire Parochie van KU Leuven. Het volledige najaarsprogramma rouw en verlies vind je op leuven.be/rouw-en-verlies.