• by:
  • October 26th, 2023
  • Category: wonen
Dijledal legt nog eens 846 zonnepanelen op sociale woningen

Sociale huisvestigingsmaatschappij start met 2de fase installatie zonnepanelen op patrimonium.

Goed voor 914 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

Dijledal legt nog eens 846 zonnepanelen op sociale woningen

Dijledal legt nog eens 846 zonnepanelen op sociale woningen
De Leuvense sociale huisvestigingsmaatschappij Dijledal is deze week gestart met de tweede fase van de installatie van zonnepanelen op haar hele patrimonium. Na de 119 sociale woningen in de Leopold Beosierwijk aan park Heuvelhof start Dijledal met het plaatsen van zonnepanelen op de daken in de Dorpsstraat (Bierbeek), Koksijdewijk en Vuntlaan in Wilsele. Rozengaard, Thielemanswijk, Honingbijstraat en de Vaartdijk zijn de komende weken aan de beurt. De bewoners van de sociale woningen krijgen een infobrief in de bus.

“Tijdens deze tweede fase leggen we nog eens 846 zonnepanelen op 112 daken”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal. “In totaal zullen we ruim 17.000 zonnepanelen installeren op de daken van onze sociale woningen. Goed voor 914 ton minder CO2-uitstoot per jaar.”

“Met duurzame zonne-energie draagt Dijledal als partner van Leuven 2030 bij aan de stadsbrede ambitie om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen”, zegt Stockman (Vooruit Leuven). “Minstens even belangrijk is de verlaging die onze huurders op hun energiefactuur zullen zien. Voor alle zonnepanelen samen zullen de energiekosten met bijna 170.000 euro per jaar dalen.”

De uitvoering gebeurt in samenwerking met de coöperatie ASTER, een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor sociale huisvestingsmaatschappijen (VVH) en Energyvision, met als doel om duurzame initiatieven bij sociale huisvesting te realiseren.