Zondag 21 april om 10u30

Wegens grote interesse, extra wandeling!

Deze wandeling vond een eerste keer plaats op 9 maart. Wegens grote interesse, organiseren we een tweede wandeling op 21 april.
Schrijf je snel in!

 

 

Ontdek Street Art in Leuven

Street Art verrast zowel bezoekers als bewoners, en wordt meer en meer de visuele uitdrukking van het DNA van onze stad. Wandel op zondag 21 april om 10u30 samen met schepen Bert Cornillie langs een tiental prachtige voorbeelden in de binnenstad.

Tijdens een wandeling van 3,7 kilometer kom je te weten hoe we in Leuven werken aan een stevig cultuur- en diversiteitsbeleid. De kunst in de openbare ruimte is namelijk niet alleen mooi, maar geeft ook weer waar we in Leuven voor staan. Zo lopen we langs de ‘We Are Golden’ mural van Charlotte Deneef: een ode aan diversiteit, waarbij ieder van ons gewaardeerd wordt. In Leuven telt namelijk je toekomst, en niet je achtergrond. 

De wandeling is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

 


Praktische informatie

Plaats van afspraak

  • Stadhuis (tussen de trappen van het stadhuis en het politiekantoor), Grote Markt, Leuven 

Verloop

  • 10u30 Ontvangst
  • 10u45 Vertrek wandeling (3,7 km)
  • 12u30 Einde wandeling 
 
Cultuur en participatie op openbare gebouwen

Leuven staat stevig op de kaart bij liefhebbers van muurschilderingen. In de Street Art Cities App vind je voor onze stad meer dan 200 voorbeelden van straatkunst. Van piepkleine werkjes op verborgen plekken tot monumentale murals in het stadscentrum of aan de invalswegen.

Ook op cultureel vlak heeft Leuven Street Art duidelijk in het hart gesloten. Wanneer we langs de spectaculaire 3D Boutsmural van Leon Keer lopen, denk je waarschijnlijk meteen aan het Bouts Festival. Met het stadsfestival trokken we bijna 225.000 bezoekers naar Leuven. Zowel gevestigde internationale kunstenaars als lokale jonge artiesten krijgen in de stad een podium. 

Ook participatie staat centraal in ons beleid. Honderden inwoners, verschillende scholen en vele bedrijven kwamen samen om hun stadsmuren te laten verfraaien met murals in het project "Kom Op Voor je Wijk"", dat kunst en kleur in de buurten brengt. Op die manier maken we samen Leuven.