• image

Patrick Sys

Ik ben Patrick Sys, 54 jaar, uit Kessel-lo. Ik ben lang geleden als student blijven hangen in Leuven, zoals zovelen. Al snel ontdekte ik dat Leuven een fijne stad was, met veel ruimte voor verbetering.  Na een bestuur van stagnatie kwam een bestuur onder leiding van Louis Tobback. Er veranderde veel. Leuven kreeg een nieuw gelaat, met het circulatieplan, de vele nieuwe parken en wijken, het bloeiende culturele leven, de strijd om niemand achter te laten,…

Ik werk bij bpost. Als postbode en als teamleader leerde ik veel mensen kennen die moeilijk kunnen overleven in deze harde maatschappij. Daarom ben ik zeer actief in de vakbond waar ik streef naar verbetering van de arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Mijn twee kinderen zijn ondertussen hun eigen weg aan het zoeken. Ze zijn totaal verschillend maar hebben een goede opleiding gekregen in de Regenboog en GO De Ring. Mijn dochter zwierf uit, studeerde in Amsterdam en zoekt haar geluk nu in de journalistiek. Mijn zoon studeert nog aan de UCLL.

Mensen verenigen, mijn engagement tonen met de vele projecten in de buurt (buurtbar, volkskeuken,..) en in de maatschappij (11.11.11), in sportvereniging Dynamic Gym, slorpen een groot deel van mijn vrije tijd op. Ik dans graag en ga regelmatig naar een concert, een theaterstuk, een film,… Ik sta positief en emotioneel in het leven.

Graag zet ik mee mijn schouders onder het project van Mo. Ik wil het geweldige werk verder zetten, om Leuven nog te verbeteren.