• by:
  • April 15th, 2024
  • Category:
Zet een superbuur in de bloemetjes tijdens Dag van de Buren

Op vrijdag 31 mei vieren we Dag van de Buren.

"Tijdens deze15e editie geven we buurten de kans om een superbuur te nomineren"

Zet een superbuur in de bloemetjes tijdens Dag van de Buren

Op vrijdag 31 mei vieren we weer Dag van de Buren. In heel Leuven komen buren op straat om gezellig samen te klinken en dat al voor de 15e keer. Voor deze speciale editie geeft stad Leuven buurten de kans om een superbuur te nomineren.

Elk jaar op de dag van de buren zetten de Leuvenaars hun stoel op de stoep en delen buren een hapje en een drankje. Vorig jaar gebeurde dat in maar liefst 197 Leuvense straten. Ook dit jaar ondersteunt de stad de buurten, die een gezellig ontmoetingsmoment willen organiseren, met een feestpakket dat bestaat uit hapjes en drankjes, versiering en uitnodigingskaartjes. Deze feestpakketten worden samengesteld door de Leuvense vzw Alvinnenberg, een woonvoorziening en dagbesteding voor mensen met een beperking.

“Na 12 gewone edities en twee ‘op afstand’ tijdens de coronacrisis, geven we tijdens de 15e editie buurten de kans om een superbuur te nomineren”, zegt schepen van wijkwerking Bieke Verlinden. “Dat kan gaan over een buur die al jarenlang een jaarlijks buurtfeest organiseert, iemand waar je altijd terecht kan voor een beetje suiker of een ei, de persoon die alle katten verzorgt wanneer baasjes op vakantie zijn, tot een buur die overal in de straat babysit wanneer het nodig is, … kortom: er zijn redenen genoeg om jullie superburen eens in de kijker te zetten!”

Elke superbuur ontvangt op Dag van de Buren een oorkonde. Bovendien kiest een jury van stadsmedewerkers die dagelijks in contact komen met de Leuvenaars er de 15 strafste, grappigste, liefste,.. verhalen uit, zodat we 15 superburen in de bloemetjes kunnen zetten op 31 mei.

“Zo wordt deze editie van Dag van de Buren nog nét iets feestelijker!” besluit schepen Verlinden.

Buurten die graag een burenfeestje organiseren op de Dag van de Buren kunnen nog tot en met maandag 14 mei een feestpakket aanvragen en een superbuur nomineren bij stad Leuven via www.leuven.be/dagvandeburen.