• by:
  • February 15th, 2024
  • Category:
Vooruit Leuven stelt met Eddy Timmermans eerste nieuwe kandidaat voor

Eddy's inzet maakt echt een verschil en draagt bij aan onze verbonden en zorgzame stad.

"Een stad is voor mij een verbindend en inclusief project, met oog en oor voor iedereen, waar iedereen zich thuis en veilig kan voelen".

Vooruit Leuven stelt met Eddy Timmermans eerste nieuwe kandidaat voor

Vooruit Leuven stelt met Eddy Timmermans eerste nieuwe kandidaat voor

Mohamed Ridouani, huidig burgemeester en kopman van Vooruit Leuven bij de gemeenteraadsverkiezingen, stelt een eerste nieuwe kandidaat voor de lijst voor: Eddy Timmermans (65) uit Heverlee. “Onze stad is een thuis voor iedereen. Vooruit Leuven staat voor verbinding en inclusie, twee waarden waar ik volledig achter sta en waar ik me voor wil engageren”, vertelt Eddy, die in oktober op plaats 10 van de lijst staat.

“Een stad is voor mij een verbindend en inclusief project, met oog en oor voor iedereen, waar iedereen zich thuis en veilig kan voelen, met aandacht voor zowel zij die bovenaan als onderaan de maatschappelijke ladder staan,” licht Eddy Timmermans toe. “In die context is Vooruit Leuven de beste keuze voor onze stad.”

Eddy woont in de Pleinstraat in Heverlee, waar hij meewerkt aan het wijkproject rond verzetsstrijdster Hortense Daman en als redactielid mee schrijft aan Straathistories, een erfgoedproject waarbij bewoners zelf de geschiedenis van hun wijk of straat optekenen. 

Daarnaast begeleidt Eddy als vrijwilliger jonge nieuwkomers om hun rijbewijs te halen. Ondertussen heeft hij al meer dan 60 jongeren met 12 verschillende nationaliteiten leren autorijden. “Nieuwkomers met een rijbewijs maken meer kans op een job. Met mijn auto kan ik hen helpen. Zo draag ik mijn steentje bij aan een samenleving waarin we voor elkaar zorgen en we elkaar vooruit helpen.”

Eddy's inzet gaat verder dan rijvaardigheden aanleren. “In de auto praten we ook over kleinere en grotere problemen. Dit gaat van een document dat vertaald moet worden tot een telefoonnummer dat ze zoeken. Waar ik kan, probeer ik hen verder te helpen en door te verwijzen naar de juiste instanties. Omgekeerd leer ik ook veel van hun verhalen en ervaringen. Ongeacht waar je vandaan komt of hoe oud je bent, we streven allemaal naar dezelfde geborgenheid en hoop op een mooie toekomst. Dat verbindt ons en verenigt onze stad.”

Engagement voor de buurt

“Dagelijks ontmoet ik Leuvenaars die op een authentieke manier iets betekenen voor andere mensen in hun buurt”, zegt Mohamed Ridouani. “Eddy is zo iemand voor de Pleinstraat, en voor de vele jongeren die hij leert rijden. Zijn inzet voor de wijk maakt echt een verschil en draagt bij aan onze verbonden en zorgzame stad, waar we met Vooruit Leuven sterk op inzetten. Ik ben dan ook blij dat Eddy zich engageert als kandidaat.”

“De komende tijd werken we gericht verder aan onze lijst met sterke en geëngageerde kandidaten,” aldus Mohamed Ridouani. “Heel wat inwoners willen zich inzetten voor onze stad. Leuven bruist van engagement.”