• image

Nancy Hamels

Ik ben Nancy Hamels, mama van Louise. Oorspronkelijk ben ik van Hasselt. Toen ik mijn studies kinesitherapie aan de KU Leuven begon, verhuisde ik naar Leuven en ben er nooit meer weggegaan. Tijdens mijn studies ontdekte ik dat ik heel graag in contact sta met andere mensen. In alles wat ik doe, zit verbondenheid.
 
In 1991 ging ik aan de slag in Gasthuisberg, in combinatie met een zelfstandige praktijk. Daar merkte ik snel dat veel mensen het moeilijk hebben. Als kinesist kon ik hen helpen, maar vaak was dat hulp achteraf. Ik had het gevoel dat ik al veel vroeger iets kon betekenen. Daarom begon ik aan een opleiding bachelor lager onderwijs. Ik werk sindsdien ook als lerares in de eerste graad van Freinetschool De Zevensprong, met veel passie, zorg en respect voor de authenticiteit van elk kind.  
 
Kinderen en jongeren helpen hun talenten te ontdekken, zich te ontplooien, met zelfvertrouwen in het leven te staan, is wat mij drijft. Onderwijs is essentieel voor een goede toekomst van onze kinderen, en onze leerkrachten van onschatbare waarde. Zij verdienen alle ondersteuning, bij onderwijs- en zorgtaken, om onze leerlingen ten volle te laten groeien.
 
Vanuit die overtuiging en met veel goesting engageer ik me om samen met Mohamed Ridouani en de ganse ploeg van sp.a Leuven verder te bouwen aan zorgzaam en vernieuwend onderwijs.