• image

Liza Feyaerts


Ik ben Liza Feyaerts. Ik ben geboren in Sint-Petersburg, een grote Russische stad met 5 miljoen inwoners. Ik heb daar ook gestudeerd, voor filoloog Frans – Duits, aan de Pedagogische Staatsuniversiteit.

26 jaar geleden verhuisde ik naar België, waar ik slavistiek studeerde in Louvain-La-Neuve en daarna nog een lerarenopleiding aan de KU Leuven volgde. Ik ging aan de slag op de luchthaven van Zaventem, bij Belgavia en Air France.

Ondertussen ben ik al 21 jaar ambtenaar op de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ). Snel en efficiënt van dienst zijn voor de werknemers die permanent in buitenland verblijven is mijn dagelijkse job.

Ik ben al meer dan 20 jaar beëdigd vertaler-tolk bij de Rechtbank van Leuven en ben oprichter en ondertussen al 14 jaar directeur van de Russische school in Leuven, een onderwijsinstelling met vandaag 20 leerkrachten en 150 leerlingen. Dat is vrijwilligerswerk die mijn Russische achtergrond naar boven laat komen.

Ik woon met mijn man, mijn zoon van 14 en mijn dochter van bijna 20 jaar in Wijgmaal. Ik lees graag, ga heel graag naar het theater of een museum. Voor de vakanties trek ik altijd met mijn gezin en vrienden met de rugzak op avontuur naar de bergen of in de bossen van Scandinavië, Ierland of Schotland, naar plaatsen waar nog veel wilde natuur te beleven is.  

Mijn prioriteiten:
  • Als directeur van een taalschool en als ambtenaar die met Belgische expats bezig is, vind ik taalonderwijs heel belangrijk. Meertaligheid is een groot pluspunt in onderwijs, voor de toekomst van kinderen in een multiculturele wereld. Leuven, als een universitaire en internationale stad met meer dan 170 nationaliteiten, kan daar een voortrekkersrol in spelen.
  • Ik ben gids in Museum M en was dat ook in Sint-Petersburg, onder andere in het Hermitage. Cultuur biedt altijd een meerwaarde voor een gemeenschap. Daar wil ik me graag nog meer voor inzetten.
  • Sport brengt mensen samen. Sportieve evenementen, specifiek voor jongeren, mogen nog meer georganiseerd worden, ook op topniveau.
Liza
"Meertaligheid is een groot pluspunt in onderwijs, voor de toekomst van kinderen in een multiculturele wereld. Leuven, als een universitaire en internationale stad met meer dan 170 nationaliteiten, kan daar een voortrekkersrol in spelen. "