• image

Jan Schoolmeesters

Ik ben Jan Schoolmeesters, geboren op 9 oktober 1963 in Leuven. Via het Sint-Pieterscollege in Leuven en de lerarenopleiding kwam ik in het Heilig-Hartinstituut in Heverlee terecht als leraar (what’s in a name?) Nederlands, Engels en expressie. Ik engageerde me ondertussen in de jeugdbeweging en in jeugdhuis Grams in Kessel-Lo. Stilaan kwam de grote passie meer op de voorgrond: theater! Ik volgde een theateropleiding en werkte voor vzw Mooss. Op wat rijpere leeftijd besliste ik om opnieuw te gaan studeren en in 2017 behaalde ik het diploma van Master in de Kunsteducatie.

Nu ben ik docent in de lerarenopleiding van UCLL en in de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (Nederland). Ook in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met cultuur: ik acteer en regisseer.

Ik ben de trotse vader van drie jonge Leuvenaars. Ik wil hen zien opgroeien in een veilige stad waarin ze zich thuis voelen. Een diverse stad die kansen biedt om volop te leven, te leren en te werken. Vanuit die overtuiging en gedrevenheid engageer ik me voor sp.a omdat ik sterk geloof in diversiteit, rechtvaardigheid, in een open en progressieve maatschappijvisie waarin optimisme en hoop voorop staan en… in de vele troeven van Leuven.

Mijn prioriteiten:
  • Meer kunst en cultuur op school voor alle kinderen.
  • Cultuur toegankelijk maken voor iedereen.
  • Diversiteit als een kracht en inspiratiebron inschakelen in de stad.
"Ik ben de trotse vader van drie jonge Leuvenaars. Ik wil hen zien opgroeien in een veilige stad waarin ze zich thuis voelen."