• image

Tomas Carnier


Mijn naam is Tomas Carnier, 18 jaar en woon al heel mijn leven in deze energieke stad. Ik ging naar school in het Paridaensinstituut, zit al 11 jaar op scouts van Sint-Jacobs en studeer aan de KU Leuven. Leuven is dus meer dan mijn woonplaats: het is de plaats waar ik mijn vrienden heb, waar ik uitga, waar ik mijn kindertijd heb doorgebracht en waar ik mijn toekomst bepaal.

Het aangename aan Leuven kan misschien het best worden samengevat door het stadsmotto: "Eeuwenoud, springlevend!". Als geschiedenisstudent vind ik het fantastisch dat deze stad een rijk verleden kent, één dat nog altijd zichtbaar is in het straatbeeld. Tegelijkertijd is Leuven verre van een slapende stad. De Oude Markt, de Vaartkom en het stadspark zijn ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. De vele festivals en concerten brengen nog extra sfeer in deze bruisende hotspot. 

Als scoutsleider vind ik het belangrijk dat een stad zich voldoende engageert voor jongeren en hun toekomst. Dat is zeker het geval in Leuven, met dank aan de ploeg van Mohamed. Het is daarom dat ik mij ook volledig wil inzetten voor het positieve verhaal en de mooie toekomst dat dit team wil brengen.
"Als scoutsleider vind ik het belangrijk dat een stad zich voldoende engageert voor jongeren en hun toekomst"