• by:
  • January 11th, 2022
  • Category:
Leuven stelt nieuw stadslogo voor

Vandaag lanceerde stad Leuven haar nieuwe stadslogo en huisstijl. “Steden zijn nooit af en evolueren altijd. Ook voor Leuven geldt dat”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Het is tijd voor een eigentijds logo dat weerspiegelt waar Leuven vandaag voor staat

Leuven stelt nieuw stadslogo voor

Vandaag lanceerde stad Leuven haar nieuwe stadslogo en huisstijl. “Steden zijn nooit af en evolueren altijd. Ook voor Leuven geldt dat”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Het Leuven van vandaag is niet meer de stad die het 12 jaar geleden was, toen het vorige logo het licht zag. En dus is het tijd voor een eigentijds logo dat weerspiegelt waar Leuven vandaag voor staat”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Hoe ziet de Leuvenaar zijn stad? De antwoorden uit een bevraging bij inwoners waren duidelijk. Enkele reacties: “Wat mij altijd het meest opvalt aan Leuven is de openheid tot verandering.” “Veel geschiedenis, veel verhalen, maar niet op de manier dat het zichzelf vastroest, maar juist die ervaring gebruikt voor in het heden en naar de toekomst te leven.”

“Leuven is een warme, open en diverse stad die baanbrekend en innovatief is, en waar iedereen een frisse dynamiek voelt”, zegt burgemeester Ridouani. “Ons nieuwe stadslogo en bijhorende huisstijl weerspiegelen dat bijzondere DNA van onze stad. We geven onze stad de nieuwe uitstraling die ze verdient, eigentijds en toch tijdloos. En met een knipoog naar het verleden, door de visuele verwijzing naar glas-in-loodramen.”

Het nieuwe logo en de bijhorende huisstijl zijn fris en dynamisch, “zoals Leuven is”, aldus de burgemeester. “Het is een heel ander logo dan de stad tot nu toe gehad heeft. Het ontwerp laat vele mogelijkheden toe, zonder aan visuele eenheid in te boeten.”

Praktische uitrol
Het stadslogo is op vele manieren zichtbaar: in het straatbeeld, in drukwerk, online… “Dat aanpassen is een hele opdracht en zal niet van de ene op de andere dag kunnen gebeuren. Het zal nog de rest van het jaar duren om het stadslogo en de huisstijl overal aan te passen”, aldus burgemeester Ridouani.