• by:
  • March 28th, 2024
  • Category:
Drie nieuwe projecten met LEF

De projecten die een financieel zetje krijgen van de stad Leuven zijn heel gevarieerd.

"Het zijn drie totaal verschillende projecten, tegelijk hebben ze één ding gemeen. Ze brengen iets vernieuwends waar onze stad en onze toekomstige generaties beter van worden"

Drie nieuwe projecten met LEF

Vorig jaar lanceerde de stad Leuven het Leuvense Entrepreneurs Fonds of kortweg LEF. ​ Leuvense ondernemers, kennisinstellingen en vzw’s ​ kunnen er een toelage aanvragen voor een vernieuwend project waarmee ze inspelen op een maatschappelijke uitdaging. De jury komt enkele keren per jaar samen om de aanvraagdossiers te beoordelen. Tijdens de voorbije indienronde ontving de stad 18 aanvragen en selecteerde hieruit drie projecten. Zij ontvangen samen een subsidie van 79.600 euro. Nieuwe projectaanvragen indienen kan nog tot 15 mei 2024.

“Alle 18 projectideeën bevestigen voor mij dat Leuvenaars de uitdagingen voor de toekomst zien en ermee aan de slag gaan. We selecteerden nu drie projecten voor een toelage. De andere waren soms nog onvoldoende rijp, of pasten niet helemaal in ons kader. Zij kregen allemaal advies op maat om toch vooruit te geraken”, zegt schepen van economie Lalynn Wadera.

De projecten die nu een financieel zetje krijgen van de stad Leuven zijn heel gevarieerd.

  • Nunki is een kersverse startup die een digitale assistent van de toekomst zal ontwikkelen. De initiatiefnemers hebben de ambitie om alles uit de digitale vooruitgang te halen om de klantenservice te verbeteren en efficiënter te maken. Zij willen de absolute voorloper zijn.
  • Yui Skin is het project van oprichtster Elly Van der Heyden. Zij brengt ​ een compleet gamma van ​ ​ gezonde en milieuvriendelijke huidverzorgingsproducten in poedervorm op de markt. ​
  • Spring-Stof is een vzw die gespecialiseerd is in begeleiding van cognitief getalenteerde kinderen in onderwijs. Met de toelage willen ze lerarenopleidingen versterken zodat leraren van de toekomst hen met aangepast materiaal en lessen kunnen begeleiden. ​ Ze willen hun expertise via een train-the-trainer principe delen met de hogescholen, zodat die op termijn hun beleid voor cognitief getalenteerde leerlingen zelfstandig kunnen uitrollen.

“Het zijn drie totaal verschillende projecten, tegelijk hebben ze één ding gemeen. Ze brengen iets vernieuwends waar onze stad en onze toekomstige generaties beter van worden. Ik ben er zeker van dat er nog veel meer organisaties zo een idee hebben. Ik nodig hen uit om hun idee in te dienen. Het brengt je hoe dan ook in contact met andere spelers in de stad die iets voor je kunnen betekenen.” besluit Lalynn Wadera.

Interesse?

Voor wie
​Start-ups, start-up minded bedrijven, kmo’s, onderzoeks- of kennisinstellingen, vzw’s en partnerschappen

Waarvoor
Voor projecten die een innovatieve oplossing bieden voor een veranderde economische en maatschappelijke realiteit.

Bedrag
Er kan een toelage aangevraagd worden van minimaal 8.000 euro en maximaal 80.000 euro. Deze kan gebruikt worden voor zowel werkingskosten als investeringen. Je krijgt maximaal 80% van de totale projectkosten (excl. btw).

Hoe en wanneer aanvragen?
​De volgende deadlines voor indiening van dossiers zijn: 15 mei 2024 en 15 januari 2025. Je kan je aanvraag indienen via www.leuven.be/lef. Daar vind je ook een uitgebreid overzicht van de voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Twijfel je of je project in aanmerking komt?
​Op vrijdag 19 april organiseert de stad Leuven een online infomoment van 10 tot 13.30 uur. Je kan een afspraak boeken via www.leuven.be/lef.

 

Leuvens Entrepreneurs Fonds (LEF)

Heb je een innovatieve oplossing die de stad en zijn bewoners ten goede komt? Vraag een toelage aan.
Stad Leuven