• by:
  • June 22nd, 2024
  • Category: wonen
Sociaal woonprojecten Lolanden en Prins-Regent-plein verwelkomen nieuwe bewoners

Met de nieuwe woningen stijgt het aantal sociale huurwoningen in de wijk van 236 naar 283.

We gaan goed vooruit met onze werven.

Sociaal woonprojecten Lolanden en Prins-Regent-plein verwelkomen nieuwe bewoners

Sociaal woonprojecten Lolanden en Prins-Regent-plein verwelkomen nieuwe bewoners
In Kessel-Lo heeft sociale woonmaatschappij Dijledal twee woonprojecten afgerond. “We gaan goed vooruit met onze werven,” verklaart Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal (Vooruit). “Met de nieuwe woningen aan Lolanden en het Prins Regentplein stijgt het aantal sociale huurwoningen in de wijk van 236 naar 283”, zegt Stockman.

Aan Lolanden ging de woonmaatschappij vorig jaar van start met de afbraak van oude kantoren en de bouw van 84 nieuwe woningen, verdeeld over drie gebouwen. Het gaat om verschillende soorten appartementen, voor grote en kleine gezinnen. “Het is een duurzaam wooncomplex, met een BEO-veld dat warmte uit de grond haalt om de woningen mee te verwarmen, zonnepanelen en regenwateropvang. Wat een positief effect heeft op de energie- en waterfactuur van onze huurders”, zegt Stockman. Op de site opende ook een kinderdagverblijf van Zorg Leuven. Eerder vernieuwde Dijledal er al 122 appartementen.

Aan het Prins Regentplein verving Dijledal twee oude appartementsgebouwen door een nieuwbouw. Zowel het eerste als het tweede gebouw zijn nu klaar, goed voor 46 appartementen. “Het nieuwe gebouw is architecturaal geïnspireerd op de oude, modernistische blokken die er sinds de jaren ’50 stonden, maar aangepast aan de hedendaagse duurzame woonnormen”, vertelt Stockman. “We plaatsen warmtepompen en zonnepanelen, en gebruiken regenwater voor het sanitair. En net zoals op Lolanden, is ook hier veel aandacht besteed aan het openbaar domein, met nieuwe groen- en tuinzones.”

Voor heel Leuven beheert Dijledal meer dan 3.000 woningen. Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen. Naast Lolanden en Prins Regentplein lopen er nog verschillende werven: de nieuwbouw op de Hertogensite, de renovaties aan de Kapucijnenvoer, de Partisanenstraat / Poortveldstraat/ Schakellaan, Beosierlaan, Platte-Lostraat in Leuven en de Seringenlaan in Oud-Heverlee. Dit jaar starten we ook nog met de renovatie van 30 seniorenwoningen in de Rustoordlaan.