• by:
  • January 27th, 2023
  • Category: wonen
Dijledal legt meer dan 1.000 zonnepanelen op sociale woningen

De Leuvense sociale huisvestigingsmaatschappij Dijledal is deze week gestart met de installatie van zonnepanelen op haar hele patrimonium. 119 sociale woningen in de Leopold Beosierwijk aan park Heuvelhof zijn de komende weken als eerste aan de beurt.

In de Beosierwijk leggen we 1.135 zonnepanelen op 119 daken.

Dijledal legt meer dan 1.000 zonnepanelen op sociale woningen

Dijledal legt meer dan 1.000 zonnepanelen op sociale woningen
De Leuvense sociale huisvestigingsmaatschappij Dijledal is deze week gestart met de installatie van zonnepanelen op haar hele patrimonium. 119 sociale woningen in de Leopold Beosierwijk aan park Heuvelhof zijn de komende weken als eerste aan de beurt. De bewoners van de sociale woningen krijgen een infobrief in de bus. Tijdens de installatie van de zonnepanelen zal er ook een infobus in de wijk aanwezig zijn op bepaalde dagen.

“In de Beosierwijk leggen we 1.135 zonnepanelen op 119 daken”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal. “In totaal zullen we ruim 17.000 zonnepanelen installeren op de daken van onze sociale woningen. Goed voor 914 ton minder CO2-uitstoot per jaar.”

“Met duurzame zonne-energie draagt Dijledal als partner van Leuven 2030 bij aan de stadsbrede ambitie om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen”, zegt Stockman. “Minstens even belangrijk is de verlaging die onze huurders op hun energiefactuur zullen zien. Voor alle zonnepanelen samen zullen de energiekosten met bijna 170.000 euro per jaar dalen.”

De uitvoering gebeurt in samenwerking met de coöperatie ASTER, een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor sociale huisvestingsmaatschappijen (VVH) en Energyvision, met als doel om duurzame initiatieven bij sociale huisvesting te realiseren.