• by:
  • June 11th, 2024
  • Category:
Bart Peeters en Les Truttes maken affiche Het Groot Verlof compleet

Deze zomer dalen de Beleuvenissen weer neer, met concerten op de Oude en Grote Markt, de Vismarkt en het Hogeschoolplein.

"Beleuvenissen bieden vijf avonden lang voor elk wat wils. Van The Subs tot Levellers, van 10cc tot Joost Klein. Die laatste was niet meer welkom op het Eurovisiesongfestival, maar op de Oude Markt des te meer."

Bart Peeters en Les Truttes maken affiche Het Groot Verlof compleet

De affiche van Het Groot Verlof is compleet. Bij de laatste namen zitten duivel-doet-al Bart Peeters, die optreedt op 2 augustus, en de onvermoeibare Les Truttes. Eerder raakte al bekend dat Joost Klein, Levellers en Camille naar Leuven zouden afzakken.

Deze zomer dalen de Beleuvenissen weer neer op de Leuvense pleinen, met concerten op de Oude en Grote Markt, de Vismarkt en het Hogeschoolplein. Bart Peeters, Mooneye, Shy FX, Ewan McVicar, Jokke, Emmy D’Arc, Francisco en Dikke vervolledigen de line-up van de vrijdagse concerten. ​ 

Bart Peeters staat op 2 augustus voor de moeilijke taak nóg beter te doen dan Camille, die zo’n drie keer jonger is. De zangeres speelt ten dans rond half tien, waarna Peeters en zijn Ideale Mannen de avond mogen afsluiten. Het belooft een memorabele doortocht te worden, met als rode draad de vraag of u wel van folk houdt.

Over folk gesproken: op het Hogeschoolplein staan in juli folkbands geprogrammeerd, van Naragonia tot het Hongaarse Góbé. In augustus is de programmatie in handen van de jonge Leuvense organisaties Inuit en RAUW!. Het geesteskind van Het Depot & Burn Leuven zet de Leuvense hiphop scene centraal op 9 augustus. Terwijl Inuit Concerts op 2 augustus bewijst dat het Nederlandstalige genre heel breed kan zijn.

"Kortom: Beleuvenissen bieden vijf avonden lang voor elk wat wils. Van The Subs tot Levellers, van 10cc tot Joost Klein. Die laatste was niet meer welkom op het Eurovisiesongfestival, maar op de Oude Markt des te meer", besluit schepen Cornillie enthousiast.

Hapje-Tapje en M-IDZOMER
Er is ook een muzikaal toetje bij Hapje-Tapje, op zondag 4 augustus. Hitmachine Les Truttes mag het oudste en grootste culinaire eendagsevenement van ons land afsluiten. De coverband landt op de Oude Markt met een party-garantie die ze al meer dan 25 jaar inlost.

Het Groot Verlof omvat verder ook Leuven Zingt, op zaterdag 27 juli, en het festival ‘M-IDZOMER’, van 1 en 4 augustus. In de tuin van Museum M komen onder meer Kruder & Dorfmeister, Explosions in the Sky, Girls In Hawaii en Novastar optreden.

Het Groot Verlof, van 12 juli tot en met 9 augustus in de Leuvense binnenstad
​Meer info op hetgrootverlof.be