• by:
  • March 21st, 2024
  • Category:
Acht jonge Leuvenaars kiezen voor Vooruit en voor Leuven

Acht jonge Leuvenaars engageren zich voor Leuven en voor Vooruit Leuven.

"We verwelkomen bij Vooruit Leuven een nieuwe politieke generatie."

Acht jonge Leuvenaars kiezen voor Vooruit en voor Leuven

Van links naar rechts: Sarah Mohamed Khalif, Mauro Michielsen, Jan Thomas Roefs, burgemeester Mohamed Ridouani, Jasmien Beckers, Vincent Laevers, Lisa Jiroflée, Aram Khachaturyan en Brent Bellefroid.
Acht jonge Leuvenaars engageren zich voor Leuven, en staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van Vooruit Leuven. De jonge groep wil zich focussen op thema’s waar veel jongeren wakker van liggen, zoals mentaal welzijn en veilig uitgaan. "Wij willen met concrete voorstellen en vernieuwende ideeën bijdragen aan de toekomst van Leuvense jongeren en zo ook de toekomst van de stad," klinkt het.

“We verwelkomen bij Vooruit Leuven een nieuwe politieke generatie,” zegt Mohamed Ridouani, huidig burgemeester en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Deze straffe kandidaten zijn jong, getalenteerd en enorm gedreven. Ze willen de toekomst van Leuven mee vormgeven. Ik kijk ernaar uit om samen verder te bouwen aan onze vooruitstrevende en inclusieve stad.”

 

 

De acht jongeren

Jan Thomas Roefs, Kessel-Lo (plaats 7)

Jan Thomas Roefs (22) is geboren en getogen in Leuven. Hij studeert rechten, is mede-oprichter van Affair vzw en initiatiefnemer van Samen Jong Voor Leuven. Daarnaast is hij ook co-voorzitter bij Jongsocialisten Leuven.

“Als 22- jarige Leuvenaar maak ik deel uit van een generatie jongeren die geconfronteerd wordt met heel wat grote en diverse uitdagingen voor de toekomst. Toch geloof ik dat morgen altijd beter kan zijn dan vandaag en dat we deze uitdagingen samen met de Leuvense jeugd kunnen aanpakken. Ik zie in mijn omgeving heel veel geëngageerde jongeren die net zoals ik actie willen ondernemen. Als iemand die bruggen wil slaan tussen de verschillende generaties, wil ik graag de stem van de Leuvense jongeren verenigen zodat we met alle Leuvenaars samen aan de toekomst van onze stad kunnen werken.”

 

Sarah Mohamed Khalif, Leuven (plaats 8)

Sarah Mohamed Khalif (26) was in 2019 één van de jongste gemeenteraadsleden. Daar zet ze zich in voor de belangen van de jeugd. Samen met Jan Thomas is ze de initiatiefnemer van Samen Jong Voor Leuven. Met dat project organiseren ze een reeks gespreksavonden voor jongeren rond thema’s zoals veilig uitgaan en klimaat om zo samen tot oplossingen te komen. 

“Ik ben een Leuvense met Somalische roots. Mijn inzet begint bij mijn familie, in mijn omgeving en in mijn stad. Zo ben ik actief bij Somali Vrouw 1, waarbij we Somalische alleenstaande moeders die nieuw zijn in Leuven wegwijs maken in onze samenleving. Ik zet me in voor een stad waar ongeacht afkomst, huidskleur of naam het mogelijk is om verdraagzaam met elkaar samen te leven.”

 

Lisa Jiroflée, Kessel-Lo (plaats 13)

Lisa Jiroflée (22) is student internationale en vergelijkende politiek. Daarnaast is ze mandataris Stad binnen de overkoepelende studentenvereniging LOKO. Zo vertolkt ze de stem van de studenten aan het stadsbestuur en vertegenwoordigt ze de Leuvense fakbars bij politie en stad.

“Ik woon en studeer al heel mijn leven in Leuven. Leuven is een bruisende stad  met een internationaal karakter en toch heerst er een huiselijk gevoel. Aan dat gevoel van verbondenheid wil ik graag bijdragen voor iedereen die hier woont, werkt of studeert.”

 

Vincent Laevers, Leuven (plaats 20)

Vincent Laevers (23) is opgegroeid in Wilsele-Putkapel, studeerde in Leuven en is jeugdtrainer bij 15-16-jarigen in voetbalclub Olympia Wijgmaal, waar hij sinds zijn achtste - eerst als speler, daarna als trainer - onafgebroken actief is.

“Leuven is een stad naar mijn hart. De liefde voor de stad waar ik geboren en opgegroeid ben is enorm groot. Vanuit mijn ervaring als voetbaltrainer zie ik dat er nog te veel kansarme kinderen en jongeren de weg niet vinden naar de reguliere jeugd-en sportverenigingen. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om de kansen te creëren voor kinderen en jongeren.” 

 

Jasmien Beckers, Heverlee  (plaats 21)

Jasmien Beckers (31) is kabinetsmedewerker, bestuurslid van Jongsocialisten nationaal en actief binnen Vooruit Leuven als bestuurslid in de vzw Kinderopvang Leuven en de vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven. Zelf was ze ook jarenlang actief in het jeugdwerk.

“In Leuven wonen er veel jonge mensen alleen. Voor hen wil ik laagdrempelige ontmoetingskansen creëren in de buurt waar ze wonen, zodat ze zich ook hier thuis kunnen voelen. Ook al heb je misschien een grote vriendenkring, soms is het moeilijk om aansluiting te vinden in je eigen buurt. Ik wil dan ook werk maken van warme, zorgzame buurten waar iedereen zich thuis voelt en kan deelnemen aan het sociale leven.”

 

Mauro Michielsen, Kessel-Lo (plaats 22)

Mauro Michielsen (19) is student politieke wetenschappen en columnist bij De Standaard. Hij zat in de Leuvense leerlingenraad PACT3000, werd op zijn zestiende voorzitter van de Scholierenkoepel en zit in het bestuur van fABULEUS, een jongerenproductiehuis voor dans, theater en acrobatie. Mauro is ook kandidaat voor Vooruit bij de Europese verkiezingen van 9 juni.

“Als jongere kun je niet anders dan opkomen voor je idealen. Beslissingen die nu genomen worden, bepalen hoe ons leven er later uit zal zien. Ik wil jongeren een plaats, tijd en ruimte geven om zichzelf te zijn en van zich te laten horen. Van de jeugdbeweging, tot op school, tot in de hoogste rangen van het stadsbestuur. Leuven is dé jongerenstad bij uitstek. En dat jeugdbeleid wil ik nog meer versterken. Investeren in jongeren werkt.”

 

Aram Khachaturyan, Leuven (plaats 24)

Aram Khachaturyan (26) is van opleiding ingenieur en beleidseconoom en altijd actief geweest binnen het studentenleven, onder meer als mandataris studentenvoorzieningen en Alma bij LOKO. Tot dit jaar was hij ook mee verantwoordelijk voor de organisatie van de 24 urenloop. Daarnaast is hij actief betrokken bij de evenementen van Vooruit Leuven.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen deel kan uitmaken van onze samenleving en vooruit kan komen op zijn eigen manier. Ik wil helpen om een aantal drempels weg te werken, zoals economische ongelijkheid en armoede op alle niveaus. Alle jongeren moeten de kans krijgen om te studeren wat ze maar willen.”

 

Brent Bellefroid, Kessel-Lo (plaats 25)

Brent Bellefroid (23) is student politiek en geschiedenis. Hij engageert zich als studentenvertegenwoordiger en event organisator bij studentenvereniging Politika en is actief bij Jongsocialisten. 

“Ik ben opgegroeid in een hardwerkend gezin. Dankzij mijn moeder die in de zorg werkt, leerde ik al vroeg om voor elkaar te zorgen. In mijn studentenjob als barman kom ik veel in contact met jongeren. Te vaak zie ik dat niet elke jongere de kansen krijgt om verder te groeien terwijl iedereen de kans moet krijgen met het leven te doen wat je wil, waar je ook vandaan komt. Daar wil ik me voor inzetten.”