• by:
  • October 21st, 2022
  • Category:
400 beloftevolle ondernemende jongeren nemen vliegende start in M Leuven

Nu het academiejaar goed ingezet is, maken studenten met ondernemerszin terug tijd om hun idee in de markt te zetten. Netwerken, inspiratie opdoen bij elkaar en zorgen dat je er niet alleen voor staat, ook dat hoort bij ondernemen. Dat kan in Leuven in het netwerk voor jonge ondernemers LE(J)ON, een initiatief van stad Leuven, KU Leuven, UCLL & Luca School of Arts. Vorige woensdag 19 oktober, zakten 400 jongeren af naar M Leuven om mee de ondernemende aftrap te geven voor dit academiejaar.

Deze jongeren hebben vaak baanbrekende ideeën waar we allemaal beter van worden.

Leuven pakt lege brooddozen aan met projecten op maat van de scholen

400 beloftevolle ondernemende jongeren nemen vliegende start in M Leuven
. Netwerken, inspiratie opdoen bij elkaar en zorgen dat je er niet alleen voor staat, ook dat hoort bij ondernemen. Dat kan in Leuven in het netwerk voor jonge ondernemers LE(J)ON, een initiatief van stad Leuven, KU Leuven, UCLL & Luca School of Arts.

Vorige woensdag 19 oktober, zakten 400 jongeren af naar M Leuven om mee de ondernemende aftrap te geven voor dit academiejaar.

“Met KU Leuven, UCLL & Luca School of Arts trekken we heel veel jong talent naar Leuven. We zien dat veel studenten frisse ideeën hebben en een stevige ondernemerszin. Die pakken we met LE(J)ON vast. Want deze jongeren hebben vaak baanbrekende ideeën waar we allemaal beter van worden. Hun enthousiasme en initiatief brengt dynamiek in de stad en werkt aanstekelijk”, zegt schepen van economie Lalynn Wadera. “Op het kick-off event verwennen we hen graag met enkele inspirerende sprekers. ”

Leuven inspireert
Die inspiratie kwam deze keer van enkele straffe Leuvense ondernemers. Dorien Draps van de outdoorblog en podcast Op Wandel, Ellen Baetens van de healthtech start-up BloomUp, duurzame ondernemers Saartje Boutsen en Charlotte Vandierendonck van Studio D stonden op het programma. Zij vertelden hoe het is om een onderneming te starten en hoe je als ondernemer mee het verschil kan maken in een stad die innovatie, de klimaatdoelstellingen en netwerking in haar DNA draagt. Luc Geurts van KU Leuven en Stijn Devillé van theatergezelschap Het nieuwstedelijk maakten de meerwaarde van een divers netwerk heel concreet. Ze toonden hoe ze door een samenwerking tussen een theatergezelschap, een wetenschapper en een technisch bedrijf in Leuven gekomen zijn tot een regenprinter, een toestel dat woorden in de regen kan schrijven.

Heel academiejaar
Het kick-off event gonsde van ontmoeting en enthousiasme. “De toon is gezet voor een nieuw academiejaar vol ondernemerszin, samenwerkingen en uitwisseling. Met LE(J)ON zullen we, mede dankzij de steun van Vlaio, studenten die zin hebben om te ondernemen het komende academiejaar mee op weg zetten, inspireren en helpen bruggen bouwen”, besluit schepen Wadera. Wie meer info wil of graag aansluit, vindt meer info op de leuven.be/lejon-startersbegeleiding-voor-leuvense-jonge-ondernemers.

 

LE(J)ON maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren.