• image

Lothe Ramakers

Fractievoorzitter gemeenteraad

Mijn naam is Lothe Ramakers, 39 jaar en mama van pluszoon Jeff en dochters Lola en Billie. Samen met hen en mijn partner Mike woon ik op de ring van Leuven tussen fijne buren, vlakbij het centrum van Leuven en dichtbij mijn werk aan KU Leuven. Daar coördineer ik de expertisecel Wetenschaps-communicatie en ben ik beleidsadviseur. Ik werk vooral aan wetenschappelijke geletterdheid bij het grote publiek via evenementen en coördineer ik de administratieve processen tussen de overheid en de instellingen van associatie Leuven. Een superboeiende job die ik met veel passie doe.

Naast mijn werk ben ik gemeenteraadslid sinds 2013. Mogen deelnemen aan stadsbeleid is een fantastische ervaring. Ik ben zeer blij dat ik fractievoorzitter mag zijn. 

Mijn prioriteiten:
  • Het Leuvense model uit het cultuurlandschap is een voorbeeld voor andere steden. Daar moeten we blijvend in investeren. Zowel de grote huizen als de kleinere spelers verdienen de nodige aandacht en steun.
  • Fietsinfrastructuur, zoals veilige fietsroutes en – paden, zijn een absolute prioriteit in elk dossier over heraanleg van wegen en pleinen.
  • Betaalbaar wonen zoveel mogelijk ondersteunen.
Lothe Ramakers
"Fietsinfrastructuur, zoals veilige fietsroutes en – paden, zijn een absolute prioriteit in elk dossier over heraanleg van wegen en pleinen."