• image

Plaats

6

Lalynn Wadera

Gemeenteraadslid
Ik ben Lalynn Wadera. Ik woon al mijn leven lang in Leuven. Eerst in Heverlee en vandaag in Kessel-Lo, samen met mijn man Bram en mijn zoontjes Basiel (4) en Cesar (2). Eind mei hebben we ons derde zoontje Remus mogen verwelkomen.  

Ik heb aan de sociale hogeschool en aan de KU Leuven gestudeerd. Mijn carrière ging van start als parlementair medewerker voor toenmalig Europarlementslid Saïd El Khadraoui. Vervolgens ging ik aan de slag bij Leren Ondernemen vzw (nu: Ruimtevaart vzw) waar ik de sociale kruidenier mee vorm gaf. Ondertussen werk ik voor Cevora, het Sectorfonds van de bediendensector, waar ik de verantwoordelijke van de studiedienst ben. Ik ben gepassioneerd door arbeidsmarkt- en opleidingsbeleid. Ik probeer bedrijven en bedienden zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt van morgen.


Dat neem ik ook mee naar de gemeenteraad, waar ik al vijf jaar zetel. Ik ben voorzitter van de commissie economie, werk, onderwijs en huisvesting. Het is ook op die thema’s dat ik Leuven verder wil zien groeien.

Mijn prioriteiten:
  • Het ondernemersklimaat in Leuven verder stimuleren en Leuven MindGate in de verf zetten als een verhaal waar elke Leuvenaar fier op kan zijn.
  • Meer betrokkenheid van de Leuvenaars en nog meer werken aan een politiek van de nabijheid.
  • Sterker inzetten op de strijd tegen (kinder)armoede.
Lalynn Wadera
"Meer betrokkenheid van de Leuvenaars en nog meer werken aan een politiek van de nabijheid."