• image

Christophe Stockman

Voorzitter Dijledal en gemeenteraadslid

Ik ben Christophe Stockman, sinds 2009 een fiere Leuvenaar! Door de liefde verhuisde ik van Ronse naar de geboortestad van mijn vrouw: Leuven, meer bepaald Wilsele. Enkele jaren later zette ik 2 extra Leuvenaartjes op de wereld. Mijn zoon Lars is nu 8 jaar, mijn dochter Febe is 7 jaar.

In Ronse was ik gemeenteraadslid van 2000 tot 2009. De politieke microbe bleef echter kriebelen. Wat ik deed in Ronse, wilde ik verder zetten in Leuven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 waren voor mij dan ook het startsein om mijn politiek engagement verder te zetten. Nu ben ik gemeenteraadslid en voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

De vrije tijd die overblijft gebruik ik om te fietsen, alleen of met vrienden. Ritjes in de prachtige omgeving van Leuven geven mij massa’s energie en goesting om weer aan de slag te gaan. Mijn zoon voetbalt bij Olympia Wijgmaal en mijn dochter doet aan atletiek bij DCLA. Je kan al raden dat ik het ook geweldig fijn vind om af en toe naast het voetbalplein of de atletiekpiste te staan.

Als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het Atheneum De Ring heb ik nog een roeping. Dagelijks probeer ik de jongeren van vandaag plezier te doen krijgen in bewegen en sporten. Ik ben ervan overtuigd dat beweging de sleutel kan zijn tot gelukkig zijn. Mensen aan het bewegen brengen is mijn passie en daarom wil ik de uitdaging aangaan om van Leuven de actiefste stad van Vlaanderen te maken. Mensen samen, laagdrempelig laten bewegen, zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, een hoger welbevinden, meer verbondenheid en nog zoveel meer.
"Samen met Mo en zijn team wil ik graag het Leuven van morgen mee actief vorm geven."
  • July 19th, 2024
Vooruit Leuven wil meer zwemwater, in openlucht en indoor

De temperaturen zijn eindelijk zomers. Ideaal weer om naar een openluchtzwembad te trekken. In Leuven zelf kan dat enkel op het provinciedomein, waar het ploeterbad elke zomer veel volk trekt. Vooruit Leuven eist dat de provincie resoluut kiest voor een nieuwe zwemvijver in het domein. Daarnaast wil de partij vaart maken om het zwembad in Kessel-Lo te vernieuwen en bij Vlaanderen ijveren om een 50 meterbad te bouwen op Haasrode Researchpark.

wonen
  • June 22nd, 2024
Sociaal woonprojecten Lolanden en Prins-Regent-plein verwelkomen nieuwe bewoners

Met de nieuwe woningen stijgt het aantal sociale huurwoningen in de wijk van 236 naar 283.

  • April 24th, 2024
Leuven zet volgende stap in realisatie nieuwe woonwijk

Belangrijke volgende stap in de realisatie van een nieuwe woonwijk in Wijgmaal.