• image

Bert Cornillie

Schepen van cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren

Ik ben Bert Cornillie, een ingeweken Leuvenaar. Zoals zovelen ben ik na mijn studies in Leuven blijven plakken. Maar Leuven is al van kinds af een vertrouwde plek voor me, want ik heb familie in Wilsele en Kessel-Lo. Nu woon ik in Kessel-Lo, met mijn vrouw Sibien en onze drie kinderen Merlijn, Reine en Helder.

Na mijn studies behaalde ik een doctoraat in de Romaanse Taalkunde en werd ik onderzoeker en docent Spaanse taalkunde aan de KU Leuven. Sinds 2022 ben ik hoogleraar. Mijn academisch werk heb ik steeds gecombineerd met vrijwilligerswerk, onder meer bij de Ouderraden van de Kesselse scholen De Speelkriebel en De Mozaïek, het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo en Straten Vol Leuven.

Op 1 januari 2023 volgde ik voormalig schepen Denise Vandevoort op. Mijn academische activiteiten zal ik nu terugschroeven om me ten volle op mijn schepenambt te storten.

Mensen bijeenbrengen en samen het verschil maken is mijn tweede natuur. Ik ben een ploegspeler, altijd met de ambitie om dingen beter te maken en de betrokkenheid te verhogen. Samen verantwoordelijkheid nemen en ergens de schouders onder zetten geeft erg veel voldoening en vormt je voor het leven. Daarom engageer ik me om van Leuven een van de meest zorgzame, groene en welvarende steden van Europa te maken.

Mijn prioriteiten:
  • De intense samenwerking met de mensen in het veld verderzetten
  • Inzetten op kruisbestuiving tussen bevoegdheden, zoals de band tussen senioren en kleinkinderen op het SLAC, of toerisme op maat van het cultuuraanbod
  • Creëren van fysieke en mentale ruimte voor creatievelingen
  • Begeleiden van grote bouwprojecten zoals de podiumkunstensite en het stadhuis als open en toegankelijke huizen met verhalen over het verleden en de toekomst van de stad
Bert Cornillie
"Mensen bijeenbrengen en samen het verschil maken is mijn tweede natuur."
  • June 11th, 2024
Bart Peeters en Les Truttes maken affiche Het Groot Verlof compleet

Deze zomer dalen de Beleuvenissen weer neer, met concerten op de Oude en Grote Markt, de Vismarkt en het Hogeschoolplein.

  • May 3rd, 2024
UiTPAS Leuven opent permanent infopunt in Tweebronnen

Leuvenaars kunnen bij het UiTPAS-team terecht met vragen over UiTPAS of vrije tijd in de stad.

  • May 2nd, 2024
Het Groot Verlof zorgt voor vuurwerk

Camille wordt één van de blikvangers van stadsfestival.